αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία του Alex Tew: Ο 21χρονος που έγινε πλούσιος μέσα σε 5 μήνες πουλώντας pixel

Η ιστορία του Alex Tew: Ο 21χρονος που έγινε πλούσιος μέσα σε 5 μήνες πουλώντας pixel

Όλα ξεκινούν με μια καλή ιδέα. Κάτι που μπορεί να είναι απλοϊκό σαν σκέψη, αλλά δεν το σκέφτηκε κανείς άλλος. Μια τέτοια ιδέα είχε βρει ο Alex Tew το 2005. Τότε που τα περισσότερα social media δεν υπήρχαν. Έφτιαξε την «Μillion Dollar Homepage», μία ιστοσελίδα που έγινε μέσα σε λίγους μήνες το φαινόμενο του internet.

Αυτή η ιστοσελίδα είχε τον εξής απλό σκοπό: διέθετε 1.000.000 pixels και στόχος του 21χρονου ήταν να πουλήσει το κάθε pixel για 1 δολάριο. Οι αγοραστές θα μπορούσαν να προσθέσουν μια δική τους μίνι εικόνα- διαφήμιση και θα είχαν την δυνατότητα να προσθέσουν και ένα hyperlink στο δικό τους website. Το «Μillion Dollar Homepage» ήταν ένας «ψηφιακός πίνακας» στον οποίο μπορούσε να πάρει κάποιος ένα κομμάτι για να διαφημιστεί.

Ο 21χρονος υποσχέθηκε στους διαφημιζόμενους ότι σελίδα θα παρέμενε on line τουλάχιστον 5 χρόνια, δηλαδή μέχρι τις 26 Αυγούστου του 2010.

Επειδή το κάθε pixel είναι πολύ μικρό για το διακρίνει κάποιος αποφάσισε να τα πουλάει ανά 100 pixel (10 X 10) με ελάχιστο κόστος τα 100 δολάρια.

Μετά από 3 μέρες κυκλοφορίας του website, ο Alex πούλησε τα πρώτα 400 pixels σε έναν φίλο του που είχε ένα online μουσικό website.

Η φήμη του «Μillion Dollar Homepage» άρχισε να διαδίδεται. Σε μια εποχή μάλιστα όπου η μετάδοση της πληροφορίας ήταν πολύ πιο αργή σε σχέση με σήμερα. Κάποια στιγμή το BBC έκανε ένα αφιέρωμα στην ιδέα του «μικρού» επιχειρηματία και κάπου εκεί ήρθε η «εκτόξευση». Ο 21χρονος Άγγλος κατάφερε μέσα σε μόλις 5 μήνες να συγκεντρώσει 1.037.100 δολάρια σε πωλήσεις. Αφαιρώντας έξοδα, φόρους και κάποιες δωρεές ο Αλέξ έγινε κατά 650.000 – 700.000 δολάρια πλουσιότερος σε μόλις 5 μήνες.

Και τι έχει απογίνει άραγε σήμερα αυτή η ιστοσελίδα; Η «Μillion Dollar Homepage» υπάρχει ακόμα Online και μπορείς να το βρεις εδώ. Σίγουρα αποτελεί ένα κομμάτι από την ιστορία του ίντερνετ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − two =