αρχικηVIRALΗ ιστορία του… σουρεαλιστικού κινηματογράφου στη μέση της ερήμου (ΦΩΤΟ)

Η ιστορία του… σουρεαλιστικού κινηματογράφου στη μέση της ερήμου (ΦΩΤΟ)

Στην Αίγυπτο, μέσα στην έρημο, υπάρχει ένας εγκαταλειμμένος κινηματογράφος που δεν λειτούργησε ποτέ. Όσο κι αν το θέαμα φαντάζει σουρεαλιστικό, η εικόνα είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η δημιουργία του υπαίθριου αυτού κινηματογράφου οφείλεται σε έναν πλούσιο Γάλλο επιχειρηματία, ενώ οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Kaupo Kikkas.

Ο επιχειρηματίας που συνέλαβε την ιδέα έκανε συχνά ταξίδια στη Χερσόνησο του Σινά και περνούσε εκεί χρόνο με τους φίλους του. Κάποια στιγμή σκέφτηκε ότι το μόνο που έλειπε ήταν ένας κινηματογράφος, όπως σημειώνει το perierga.gr.

Κάτι που έκανε πραγματικότητα βρίσκοντας επενδυτές στο Παρίσι, επιλέγοντας τα μηχανήματα, την οθόνη και τα καθίσματα και υλοποιώντας το όνειρο… Ο ίδιος ονόμασε τον κινηματογράφο “La Tête dans Les Etoies” (σ.σ. Με το κεφάλι στα αστέρια”). Μόνο που λογάριασε χωρίς τον… ξενοδόχο καθώς την πρώτη μέρα της λειτουργίας του οι Βεδουίνοι της περιοχής μπήκαν μαινόμενοι στο χώρο και κατέστρεψαν τα πάντα με αποτέλεσμα η ταινία να μην παιχτεί ποτέ και να εγκαταληφθεί η ιδέα από τον Γάλλο για επαναλειτουργία.

cineab1

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − four =