αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία του ντελιβερά που έγινε δισεκατομμυριούχος… μέσα σε 1 ημέρα

Η ιστορία του ντελιβερά που έγινε δισεκατομμυριούχος… μέσα σε 1 ημέρα

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έκανε ο ίδιος μεταφορές με ποδήλατα βγάζοντας –οριακά- ένα μεροκάματο. Στους πρώτους μήνες του 2019, ο Γουάνγκ Γουέι είδε την περιουσία του να αυξάνει κατά περισσότερο από 1 δισ. δολάρια και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο πλούσιους Κινέζους. Η συνολική περιουσία του Γουάνγκ ανέρχεται στα 11,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

Όπως διαβάζουμε στο Insider.gr, δύο χρόνια νωρίτερα, η περιουσία του αυξήθηκε κατά 2 δισ. δολάρια μέσα σε μόλις μία ημέρα. Αυτό έγινε όταν η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς δεμάτων της Κίνας, η S.F. Express, έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο εκτοξεύοντας την περιουσία του ιδρυτή της.

Πρόκειται για μια πολύ καλή κατάληξη μια εταιρείας που ξεκίνησε την δραστηριότητα της στις αρχές της δεκαετίας του 90΄ όταν μόνο τα κινεζικά ταχυδρομεία μπορούσαν να μεταφέρουν δέματα. Η εταιρεία κούριερ που ξεκίνησε ο Γουάνγκ Γουέι λειτουργούσε για 16 χρόνια στην παρανομία μέχρι που η κυβέρνηση της χώρας της έδωσε επίσημη άδεια λειτουργίας.

Η επίσημη πρώτη της S.F. Express στο Χρηματιστήριο της Σεντζέν οδήγησε σε αύξηση της μετοχής της μητρικής εταιρείας S.F. Holding κατά 59%.

Ο Γουάνγκ την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας του στο χρηματιστήριο έδωσε μπόνους στους εργαζόμενους της SF, οι οποίοι έσπευσαν να αγοράσουν μετοχές. Αυτές οι αγορές βοήθησαν στην ραγδαία άνοδο της τιμής των μετοχών της SF.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =