αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία του ανθρώπου που άφησε την «σίγουρη θέση» του στο Facebook, και τελικά έφτιαξε τον κολοσσό Quora

Η ιστορία του ανθρώπου που άφησε την «σίγουρη θέση» του στο Facebook, και τελικά έφτιαξε τον κολοσσό Quora

Λένε ότι αυτοί που παίρνουν τολμηρές αποφάσεις, και ρισκάρουν να χάσουν «τα πάντα», είναι αυτοί που τελικά φτάνουν σε μεγάλες επιτυχίες. Η ιστορία του Adam D’Angelo το αποδεικνύει. Μπορεί το όνομα του να μην σας λέει κάτι με μια πρώτη ματιά. Είναι όμως ο συνιδρυτής του διάσημου site Quora. Το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως ένα μεγάλο forum και μέσα από αυτό διαμοιράζονται πληροφορίες.

Από μικρός ενδιαφερόταν για τους υπολογιστές. Ενώ ήταν στο σχολείο, άρχισε να μαθαίνει προγραμματισμό και να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς. Στο Λύκειο, συναντήθηκε με τον νεαρό Mark Zuckerberg και έγιναν καλοί φίλοι. Φυσικά τότε κανείς από τους δυο τους δεν ήταν επιχειρηματίας. Ο Adam D’Angelo ήθελε πάντα να φτιάξει κάτι καινοτόμο. Δημιούργησε αρκετά sites, αλλά απέτυχαν.

Κάπου εκεί, ο Zuckerberg ξεκίνησε το Facebook. Και ο Adam D’Angelo έγινε ο CTO της νέας φιλόδοξης πλατφόρμας. Όμως, αντίθετα με ότι ίσως θα έκαναν πολλοί, ο ίδιος δεν επαναπαύτηκε στην «σίγουρη θέση» του FB, η οποία θα μπορούσε να του προσφέρει αρκετά χρήματα. Ήθελε να δημιουργήσει ένα δικό του project.

«Συνειδητοποίησα ότι αν δεν δούλευα για τα δικά μου όνειρα, θα το μετάνιωνα για πάντα», λέει ο Adam D’Angelo.

Πήρε το ρίσκο και άφησε την θέση του στο Facebook. Και μαζί με έναν φίλο ίδρυσαν το Quora. Με μόλις 4 ιδρυτικά μέλη τα οποία σχημάτισαν την ομάδα, «σήκωσαν» 11 εκατ. δολάρια. Σήμερα, έχει μια περιουσία που φτάνει τα 600 εκατ. δολάρια. Και το Quora είναι ένα από τα μεγαλύτερα information sharing sites στον κόσμο. Με πάνω από 200 εκατ. χρήστες.

Story of the Quora Founder

If you don't build your dreams, Someone else will hire you to Build theirs <3

Posted by Born Realist on Sonntag, 21. Januar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =