αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία της Melissa Ben-Ishay: Απολύθηκε από τη δουλειά της, έφτιαξε επιχείρηση με μίνι κέικ και πέτυχε

Η ιστορία της Melissa Ben-Ishay: Απολύθηκε από τη δουλειά της, έφτιαξε επιχείρηση με μίνι κέικ και πέτυχε

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, από πολύ μικρή ηλικία. Προσπαθούν να φτάσουν στον στόχο τους και δεν τα παρατάνε μέχρι να τα καταφέρουν. Όπως για παράδειγμα η διάσημη τενίστρια Serena Williams, η οποία άρχισε να κάνει προπονήσεις στο τένις από την ηλικία των 3 ετών. Έδωσε όλες τις δυνάμεις της εκεί, και έφτασε στην επιτυχία.

Από την άλλη, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ξέρουν ποιο είναι το πάθος τους, ωστόσο χάνουν τον δρόμο τους και ασχολούνται με κάτι άλλο. Μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τους θυμίσει τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν. Μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Μπορεί ακόμα και μια κακή στιγμή. Κάπως έτσι εξελίχτηκαν τα πράγματα για τη Melissa Ben-Ishay, σημερινή ιδρύτρια και πρόεδρος της εταιρίας Baked by Melissa, που φτιάχνει μίνι cupcakes.

Η κακή στιγμή: απολύθηκε από τη δουλειά της. Η καλή εξέλιξη: αποφάσισε να κάνει αυτό που πραγματικά ήθελε, να φτιάχνει κέικ.

«Στα 24 μου δούλευα σε μια διαφημιστική εταιρία. Δεν ήταν η δουλειά που ήθελα 100%. Αλλά έμεινα έκπληκτη όταν απολύθηκα το 2008» λέει η νέα επιχειρηματίας και συνεχίζει: «Αμέσως μετά την απόλυση μου έτρεξα στο γραφείο του αδερφού μου με δάκρυα στα μάτια. Εκείνος μου είπε να μην ανησυχώ, και ότι θα δημιουργήσουμε μια εταιρία που θα πουλά cupcakes. Την ίδια ημέρα πήγα σπίτι και έφτιαξα 250 τέτοια κέικ».

Οι δυο τους ξεκίνησαν αρχικά πουλώντας τα κέικ τους σε εταιρίες κέτερινγκ. Βλέποντας την θετική ανταπόκριση, πήγαν ένα βήμα πιο κάτω. Άρχισαν να πωλούν σε καταστήματα λιανικής. Η επιτυχία συνεχίστηκε, το ίδιο και οι τολμηρές κινήσεις από την Melissa και τον αδερφό της. Το αποτέλεσμα: Σήμερα το brand Baked by Melissa διαθέτει 13 δικά του καταστήματα λιανικής πώλησης. Σκεφτείτε το: Αν η νεαρή επιχειρηματίας δεν είχε απολυθεί από τη δουλειά της, δεν θα είχε πραγματοποιήσει το όνειρο της.

glutenfree-cupcakes2-1200x800«Ο αδερφός μου είναι 3 χρόνια μεγαλύτερος μου και είναι ο καλύτερος φίλος μου από τότε που γεννήθηκα. Για περίπου 8 χρόνια ήταν CEO της εταιρίας. Αντιμετωπίζαμε κάθε πρόκληση μαζί. Ήταν ο άνθρωπος που με βοήθησε όταν απολύθηκα και μου επέτρεψε να αναπτυχθώ με τρόπο που δεν φανταζόμουν» λέει η Melissa.

Όντως, μετά από 8 χρόνια ο αδερφός της Melissa αποχώρησε από τη θέση του. Για να δραστηριοποιηθεί σε άλλες επιχειρήσεις. Πριν την αλλαγή, οι δυο τους έψαξαν να βρουν το κατάλληλο άτομο, που θα καλύψει το κενό. Προσέλαβαν τον Seth Horowitz. Ο οποίος ήταν γνώστης του χώρου της επιχειρηματικότητας και πρώην CEO στην Everlast Worldwide Inc.

Μαζί συνεχίζουν να διαχειρίζονται την εταιρία. Η οποία συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, βάζοντας στο μενού και άλλα γλυκά. Και όπως σχολιάζει το Forbes που φιλοξενεί την ιστορία της Melissa: «Πολλές φορές, το να απολυθείς μπορεί να είναι… το πιο γλυκό πράγμα που μπορεί να σου συμβεί».

melissa1-1200x1081

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 13 =