αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία με το News Feed του Facebook, δείχνει ότι χρειάζονται μεγάλα ρίσκα για να φτάσεις ψηλά

Η ιστορία με το News Feed του Facebook, δείχνει ότι χρειάζονται μεγάλα ρίσκα για να φτάσεις ψηλά

«You’ve got to risk big to win big». Με αυτή τη φράση ξεκινά άρθρο του το CNBC. Ένα άρθρο που μιλά για την ιστορία του γνωστού News Feed του Facebook. Του οποίου το λανσάρισμα έγινε πριν από περίπου 10 χρόνια. Υπενθυμίζεται, ότι το Facebook στα πρώτα βήματα του, δεν διέθετε κάτι τέτοιο. Οι χρήστες είχαν προσωπικά προφίλ, τα οποία ενημέρωναν, ωστόσο δεν υπήρχε κεντρικός «τοίχος» με αναρτήσεις.

Όταν το 2006 έκανε πρεμιέρα το γνωστό σήμερα (και πολύ χρήσιμο) News Feed, οι αντιδράσεις δεν ήταν πολύ θετικές.

«Περίπου 1 εκατ. άνθρωποι δημιούργησαν group και έλεγαν ότι θα αποχωρήσουν από το Facebook, αν δεν πάρουμε πίσω την αλλαγή» θυμάται ο Mark Zuckerberg και συνεχίζει: «Επίσης, είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές στον δρόμο έξω από τα γραφεία μας, λόγω της συγκεκριμένη αλλαγής στην πλατφόρμα».

295839_10100113420496211_586131794_n

Φωτογραφία από την ημέρα που έκανε πρεμιέρα το News Feed.

Η δημιουργία του News Feed, για τα δεδομένα της εποχής, ήταν κάτι πολύ καινοτόμο. Παρά τις όποιες αντιδράσεις, το Facebook αποφάσισε τότε να μην πάρει πίσω την νέα λειτουργία. «Ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαι περήφανος για το Facebook, είναι ότι πιστεύουμε πως τα πράγματα μπορούν πάντα να πάνε καλύτερα. Είμαστε πρόθυμοι να πάρουμε μεγάλα ρίσκα, αν θεωρούμε ότι κάτι θα ωφελήσει την κοινότητα μας μακροπρόθεσμα» τονίζει ο Zuckerberg.

Παράλληλα, ο ίδιος επισημαίνει: «Τεχνικά, το News Feed είναι ένα από τα πιο προηγμένα πράγματα που έχουμε χτίσει». Αυτή είναι μια ακόμα ιστορία, που επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά, τη φράση που λέει συνέχεια ο Zuckerberg: «Σε ένα κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, το μεγαλύτερο ρίσκο που μπορείς να πάρεις, είναι να μην παίρνεις κανένα ρίσκο».

Το 2006, η ομάδα του Facebook ρίσκαρε. Έφερε κάτι πρωτοποριακό. Και παρά τις όποιες διαφωνίες αρκετών χρηστών, η ομάδα επέμεινε στην επιλογή της. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 18 =