αρχικηVIRALΗ Ισπανία κάλυψε τις ενεργειακές της ανάγκες για 9 ώρες αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια

Η Ισπανία κάλυψε τις ενεργειακές της ανάγκες για 9 ώρες αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια

Ένα επίτευγμα… από το μέλλον, πέτυχε η Ισπανία. Κατάφερε να τροφοδοτήσει τη χώρα αποκλειστικά με ανανεώσιμη ενέργεια για εννέα ολόκληρες ώρες, όπως διαβάζουμε στην El Pais. Για μία ημέρα, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, η αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια ήταν οι μόνες πηγές ηλεκτρισμού για τη χώρα.

«Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως δεν πρόκειται για κάτι προσωρινό, αλλά είμαστε κοντά στο να γίνει μία μόνιμη αλλαγή, τόσο λόγω της μείωσης της ζήτησης ενέργειας όσο και λόγω της αύξησης της παραγωγής ενέργειας από ηλιακά πάνελ», λέει η Natalia Fabra, καθηγήτρια οικονομικών στο Carlos III University.

Η Ισπανία βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες για τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παγκοσμίως, ενώ διαθέτει και μία από τις πιο τολμηρές νομοθεσίες σχετικά με ανανεώσιμες πηγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2020 οι ανανεώσιμες πηγές κάλυψαν το 21% των αναγκών ενέργειας της χώρας, ενώ μέχρι το 2030 ο στόχος είναι το 43%. Αναμένει να φτάσει στην κλιματική ουδετερότητα το 2050, με τις ανανεώσιμες πηγές να καλύπτουν το 97% των αναγκών της χώρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 4 =