αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιδρύτρια της Theranos οδηγείται στη φυλακή για να εκτίσει ποινή 11 ετών

Η ιδρύτρια της Theranos οδηγείται στη φυλακή για να εκτίσει ποινή 11 ετών

Είναι επίσημο: Η Elizabeth Holmes θα πάει στη φυλακή στις 30 Μαΐου για να αρχίσει να εκτίει την ποινή των 11+ ετών που της έχει επιβληθεί, όπως διέταξε δικαστής την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, η ιδρύτρια της Theranos καταδικάστηκε για τέσσερις από τις 11 κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας τον Ιανουάριο του 2022 μετά από μια πολύμηνη δίκη.

Την Τρίτη, η Holms έχασε την τελευταία της προσπάθεια να παραμείνει ελεύθερη, ενώ ασκεί έφεση κατά της καταδίκης της. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στη φυλακή στις 27 Απριλίου, αλλά μπόρεσε να καθυστερήσει την έναρξη της ποινής της.

To δικαστήριο δίκασε την ιδρύτρια της Theranos για τέσσερις μήνες το 2021 και την καταδίκασε τελικώς σε 11 και πλέον χρόνια κάθειρξης για απάτη σε βάρος επενδυτών στο πλαίσιο της δραστηριότητας της νεοφυούς επιχείρησης αναλύσεων αίματος.

Ο συγκατηγορούμενος της Sunny Balwani, ο οποίος είναι ο πρώην σύντροφος της και πρώην COO και πρόεδρος της Theranos — παρουσιάστηκε στη φυλακή στις 20 Απριλίου για να ξεκινήσει η σχεδόν 13χρονη ποινή του. Καταδικάστηκε τον Ιούλιο και για τις 12 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Οι δύο τους έχουν επίσης διαταχθεί να πληρώσουν 452 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Η πτώση

Η πτώση ξεκίνησε όταν η The Wall Street Journal δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο πάνω στη Theranos που ανέφερε ότι η εταιρεία δεν χρησιμοποιούσε τα δικά της μηχανήματα για την ανάλυση του αίματος, και ότι υπήρχαν ανησυχίες για την ακρίβεια και των εξετάσεων που γίνονταν με τα μηχανήματα της εταιρείας.

Η εταιρία είχε διαφημίσει ότι με την χρήση ενός υπερ-μηχανήματος μπορούσε να εκτελέσει πάνω από 240 εργαστηριακές εξετάσεις με ένα μόλις… τσίμπημα και ελάχιστες σταγόνες αίμα.

Η Theranos ιδρύθηκε το 2003 από την Elizabeth Holmes, η οποία εγκατέλειψε το Stanford χωρίς να πάρει το πτυχίο της και κατάφερε να συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτική χρηματοδότηση, χωρίς κανένας να πάρει… χαμπάρι τίποτα για περίπου μια δεκαετία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − twelve =