αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ θετική σκέψη δεν αρκεί. Εδώ είναι τα 2 στοιχεία που θα σε κάνουν πετυχημένο και χαρούμενο

Η θετική σκέψη δεν αρκεί. Εδώ είναι τα 2 στοιχεία που θα σε κάνουν πετυχημένο και χαρούμενο

Πολλές φορές, ακούμε ότι η θετική σκέψη μπορεί να μας φτάσει στην επιτυχία και να λύσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε μια διαδρομή. Μπορεί επίσης να μας κάνει πιο χαρούμενους ή πιο υγιείς, όπως λένε κάποιοι.

Όντως, η θετική σκέψη μπορεί να είναι ένα καλό «εργαλείο». Δεν αρκεί όμως για να σε φτάσει στον στόχο σου. Το αμερικανικό Thrive Global παραθέτει σε άρθρο του την άλλη οπτική. Που λέει ότι αν επενδύουμε υπερβολικά στη… θετική σκέψη, δημιουργούμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

«Πολλοί θεωρούν ότι η θετική σκέψη είναι μια μαγική σφαίρα που μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα» σημειώνεται στο άρθρο.

Και όταν η θετική σκέψη δεν λύνει το πρόβλημα, τότε κατηγορούμε τον εαυτό μας ή το άτομο που δεν τα καταφέρνει. Υπάρχει 2 βασικά στοιχεία που μπορούν να σε κάνουν πετυχημένο και χαρούμενο, πέρα από την «μαγική» θετική σκέψη. Είναι ο ρεαλισμός στον τρόπο που θέτουμε τους στόχους μας και η συμπόνια με την οποία αντιμετωπίζουμε τους άλλους.

Γιατί είναι όμως τόσο δελεαστικό, το να πιστεύουμε υπερβολικά στη θετική σκέψη; Το Thrive Global  εξηγεί: Επειδή αυτό μας κάνει να νομίζουμε ότι έχουμε τον έλεγχο στη ζωή μας. Αν η στάση που έχουμε μπορεί να κρίνει τα πάντα, τότε μπορεί να κρίνει ακόμα και τις πιο τρομακτικές στιγμές στη ζωή μας. Αντί να παραδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποφίγουμε τις κακές στιγμές… απλά με τη θετική σκέψη.

«Η στάση μας δεν μπορεί να ελέγξει τα πάντα και δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε την στάση μας» τονίζει το άρθρο. Αν κάποιος κατανοήσει αυτά τα όρια, θα αντιμετωπίζει καλύτερα τους άλλους και τον εαυτό του. Πιθανότατα, θα είναι και πιο ευτυχισμένος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =