αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Εύα Ιερείδου έχει αλλάξει 4 χώρες μέσα στην covid εποχή (και συνεχίζει να ταξιδεύει)

Η Εύα Ιερείδου έχει αλλάξει 4 χώρες μέσα στην covid εποχή (και συνεχίζει να ταξιδεύει)

Νορβηγία, Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία. Η Ευα Ιερείδου έχει αλλάξει 4 χώρες στην εποχή της πανδημίας. Και συνεχίζει να ταξιδεύει. Ενώ παράλληλα εργάζεται. Μία ιδιαίτερη διαδρομή, σε μια ιδιαίτερη περίοδο.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible απευθείας από την Σερβία όπου διαμένει αυτή τη στιγμή. Εξηγεί το πως ξεκίνησε να ταξιδεύει, πως έχει βιώσει την covid πραγματικότητα σε 4 διαφορετικές χώρες, ενώ μας λέει και την γνώμη της για την τάση με τους Digital Νομάδες που γίνεται όλο και πιο έντονη. Την ρωτήσαμε και για το πως είναι να διοργανώνεις ένα TEDx event στην Ελλάδα, αφού η ίδια είναι ιδρύτρια του TEDxNKUA.

Πως ξεκινήσατε να ταξιδεύετε από μέρος σε μέρος; Φτάνοντας μέχρι το τώρα, όπου μάλιστα έχετε αλλάξει 4 χώρες μέσα στην περίοδο της πανδημίας

Από πολύ μικρή ηλικία είχα τάσεις φυγής, ειδικότερα μεγαλώνοντας σε ένα μικρό νησί όπως η Κύπρος. Ήμουν, όμως, και πολύ τυχερή επειδή από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ταξιδεύαμε οικογενειακώς, κι έτσι συνειδητοποίησα από αρκετά νωρίς πόσο πλούσιος και ευτυχισμένος μπορείς να νιώσεις μέσα από κάθε ταξίδι, είτε αυτό είναι σε ένα μέρος που δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ στη χώρα σου είτε είναι στην άλλη άκρη της γης.

Πάντοτε ήθελα να εντάξω τα ταξίδια στη ζωή και στην καριέρα μου. Προτιμώ όταν ταξιδεύω σε μια καινούρια χώρα να μένω για τουλάχιστον 1 μήνα για να την δω και ζήσω περισσότερο, αλλιώς την ξαναεπισκέπτομαι.

Έχω ταξιδέψει για σπουδές, δουλειά, συνέδρια, εθελοντισμό και κοινωνική δράση, και φυσικά για αναψυχή.

Η Εύα Ιερείδου στη Σερβία

Τι διαφορές είδατε στην κάθε χώρα από τις 4 που βρεθήκατε μέσα στην covid εποχή; Και πως ήταν η συνολική εμπειρία στην κάθε περίπτωση.

Το πρώτο μου lockdown το πέρασα στη Νορβηγία την οποία θεωρώ από τις καλύτερες χώρες να βρίσκεσαι σε μια τέτοια ακραία περίσταση. Η χώρα έλαβε αμέσως μέτρα, κλείνοντας σύνορα και επιχειρήσεις. Σε αυτό το lockdown απόλαυσα πεζοπορίες στη φύση, και μαζώξεις σε σπίτια με φίλους. Σκεφτείτε ότι η πόλη όπου βρισκόμουν, Skien, είχε μόνο 2 κρούσματα.

Μετά από ένα χρόνο στη Νορβηγία και με τον ελάχιστο ήλιο που είδα στη χώρα του βορρά, πέρασα το καλοκαίρι μου στην Ελλάδα όπου μόλις είχε βγει από περιοριστικά μέτρα, νομίζω εσείς γνωρίζετε καλύτερα τι έγινε.

Στη συνέχεια βρέθηκα στην Κύπρο με πολύ αυστηρά μέτρα. Βέβαια ήμουν κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα κάνοντας μπάνια μέχρι και τον Ιανουάριο, οπότε παράπονο κανένα!

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Σερβία όπου η πλειοψηφία της χώρας δεν ακολουθεί τα μέτρα της αυτοαπομόνωσης και περιορισμού, με αποτέλεσμα τα κρούσματα να αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Εσείς με τι ασχολείστε επαγγελματικά, παράλληλα με όλο αυτό τον travel τρόπο ζωής;

Αρχικά να αναφέρω πως έχω τελειώσει πριν 2 χρόνια τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ, παρόλα αυτά ποτέ δεν επαναπαύτηκα μόνο στις πανεπιστημιακές σπουδές. Έχω δουλέψει αρκετά χρόνια αμισθί, σε οργανισμούς ΜΚΟ, σε εθελοντικά πρότζεκτς, και στη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αυτές οι εμπειρίες με βοήθησαν πολύ να αποκτήσω επαγγελματική εμπειρία, να μεγαλώσω το network μου, και να γνωρίσω άτομα από όλο τον κόσμο.

Τον προηγούμενο χρόνο δούλευα στην Νορβηγία ως Sales & Partnership Manager σε ΙΤ εταιρία, μέσα από την οποία ανέλαβα και τη διοργάνωση συνεδρίων στην Νορβηγία, τη Νέα Υόρκη, αλλά και στην Ινδία όπου συμμετείχα ως ομιλητής σε ένα τεχνολογικό συνέδριο.

Προσπαθώ πάντοτε να αδράξω όσο καλύτερα μπορώ τις ευκαιρίες που μου παρουσιάζονται, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει από την κάθε μία.

Αυτή την περίοδο δουλεύω εξ αποστάσεως στην ομάδα του Community Management στο Nas Academy, ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στο χρηματιστήριο, και συμμετέχω σε κάποια άλλα πρότζεκτς, κυρίως στο κομμάτι των social media και της επικοινωνίας.

Η Σερβία μέσα από τον φακό της Εύας Ιερείδου

Ποια είναι η γνώμη σας για την τάση με τους Digital Νομάδες που βλέπουμε να γίνεται όλο και πιο έντονη;

Την λατρεύω και θα ήθελα πολύ να καταφέρω να είμαι μέρος της! Νομίζω ειδικότερα μετά από όλα αυτά τα lockdowns, οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να έχουμε ελευθερία στο ωράριο, αλλά και το μέρος που θα επιλέξουμε να δουλεύουμε. Βλέπουμε πολύ μεγάλη απήχηση μέχρι τώρα σε χώρες της Ασίας, κυρίως την Ινδονησία (Μπαλί) όπου παρέχεται εξαιρετική σύνδεση στο ίντερνετ, σε αντίθεση με χώρες σαν τις Φιλιππίνες. Πιστεύω πως αυτή η τάση θα επεκταθεί περισσότερο και στην Ευρώπη, όπου είναι και ευκολότερη η μετακίνηση εντός των χωρών της.

Τι πλάνα έχετε από εδώ και στο εξής; Ετοιμάζετε και άλλα ταξίδια στο προσεχές μέλλον;

Η αλήθεια είναι ότι με ταρακούνησε πολύ η όλη περίοδος της πανδημίας που περνάμε. Είχα, όμως, αρκετό χρόνο με τον εαυτό μου. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να αναθεωρήσω, να επανεξετάσω, και να καταλάβω τι ακριβώς θα προτιμούσα να κάνω. Κατέληξα στο ότι θέλω να αναζητώ πρότζεκτς που με γεμίζουν ή να τα δημιουργώ από μόνη μου. Έχω αρκετές ανησυχίες, σκέψεις και οράματα. Έχω άτομα με τα οποία τα μοιραζόμαστε, τα επεξεργαζόμαστε, ώστε σύντομα να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη δική μας start-up. Είναι σε πολύ αρχικά στάδια, γι’αυτό δεν μπορώ να σας πω ακόμη περισσότερα, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό το καινούριο ξεκίνημα.

Σχετικά με μελλοντικά ταξίδια, που ξέρεις.. ίσως βρεθώ στο Μπαλί, το Μεξικό ή την Τυνησία. Ο επόμενος χρόνος θεωρώ πως θα είναι ιδανικός για ταξίδια, μιας και δεν θα ταξιδεύουν πολλοί τουρίστες, οπότε θα προσπαθήσω να το εκμεταλλευτώ!

Πέρα από το κομμάτι των ταξιδιών, είστε και ιδρύτρια του TEDxNKUA (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο). Με βάση αυτά που έχετε δει, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι τελικά να γίνει ένα TEDx event στην Ελλάδα; Και τι σας έχει μείνει συνολικά από την εμπειρία σας;

Μέχρι και σήμερα, το TEDxNKUA είναι από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες που έχω ζήσει. Χρειάστηκε 1,5 χρόνος για την ίδρυση και διοργάνωσή του, και δεν θα σου πω ψέματα, ήταν challenging. Αρχικά, για να πείσουμε το πανεπιστήμιο για τα οφέλη μιας τέτοιας εκδήλωσης για την κοινότητα του πανεπιστημίου μας, μαζί με τις συνδιοργανώτριες να σχηματίσουμε τη σωστή ομάδα που θα μας πλαισιώσει (τελικά ήμασταν μια ομάδα 30 ατόμων και 55 εθελοντών), η εύρεση χώρου, ομιλητών, συνεγρατών και ούτω καθεξής.

Χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια. Να ’χεις αγάπη και ζήλο γι’αυτό που κάνεις και θα πρέπει να μην απογοητευτείς με κάθε εμπόδιο και αναποδιά που τυχόν προκύψει, γιατί το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =