αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εφαρμογή Moovit «σήκωσε» νέα χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. δολαρίων. Και έχει μεγάλα σχέδια

Η εφαρμογή Moovit «σήκωσε» νέα χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. δολαρίων. Και έχει μεγάλα σχέδια

Η Moovit App Global Ltd. (“Moovit“), ηγέτης στην αστική κινητικότητα και δημιουργός της #1 εφαρμογής για τις συγκοινωνίες, ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε τον τέταρτο γύρο χρηματοδότησης $50 εκατομμυρίων (Series D) από την Intel Capital. Όλοι οι προηγούμενοι επενδυτές της Moovit συμμετείχαν, συμπεριλαμβανομένων των Sequoia, BMW iVentures, NGP, Sound Ventures του Ashton Kutcher, BRM, Gemini, Vaizra, Vintage, Hanaco.

Η δωρεάν εφαρμογή Moovit παρέχει ολοκληρωμένες πληροφορίες συγκοινωνίας σε περισσότερους από 120 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 2.000 πόλεις σε 80 χώρες. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο δεδομένων συγκοινωνίας στον κόσμο και παράγει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο σημεία δεδομένων μετακίνησης την ημέρα. Η Moovit μορφοποίησε τα δεδομένα της στη Smart Transit Suite για να βοηθήσει δήμους και οργανισμούς συγκοινωνίας να διαχειριστούν καλύτερα τα δίκτυά τους.

Ο Καθηγητής Amnon Shashua, Senior Vice President της Intel και CEO / CTO της Mobileye, θα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Moovit ως παρατηρητής.

Ο συνιδρυτής και CEO της Moovit, Nir Erez, δήλωσε ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να συνεχίσει την αποστολή της να είναι μέρος για κάθε ταξίδι αστικής κινητικότητας. Αυτό περιλαμβάνει την επέκταση της παγκόσμιας ομάδας πωλήσεών της, την ενίσχυση των καταναλωτικών προϊόντων της για να υποστηρίξει την αύξηση των χρηστών και να επενδύσει στην πλατφόρμα της κινητικότητας ως υπηρεσίας (MaaS).

“Το Moovit αναμένει να ξεπεράσει τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες μέχρι το 2021 και να επεκτείνει σημαντικά τον αριθμό των πόλεων που χρησιμοποιούν τις αναλύσεις δεδομένων του Moovit για την βελτίωση της αστικής κινητικότητας”, δήλωσε ο Erez. “Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με τα σχέδιά μας να συνεργαστούμε με την Mobileye. Είναι μια σχέση συνέργειας σε μια συναρπαστική στιγμή που θα διαμορφώσει το μέλλον της αστικής κινητικότητας.’’

“Με σημαντικές επενδύσεις στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, τις πλατφόρμες διαχείρισης της κινητικότητας και την έξυπνη υποδομή, η Intel βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας θεμελιώδους μεταμόρφωσης της αστικής κινητικότητας”, δήλωσε ο Shashua. “Συνεργαζόμαστε με μερικές από τις πιο καινοτόμες εταιρείες συγκοινωνίας, δήμους και οργανισμούς συγκοινωνίας για να οικοδομήσουμε κρίσιμες θεμελιώδεις τεχνολογίες για αυτή τη μεταμόρφωση”.

“Το Moovit είναι ένας από τους ηγέτες στον κόσμο στα δεδομένα δημόσιας συγκοινωνίας και στις αναλύσεις”, συνεχίζει ο Shashua. “Ο συνδυασμός της τεχνολογίας της Mobileye και της Moovit θα συμβάλει στην προετοιμασία των πόλεων για αυτόνομα οχήματα”.

Με τα νέα κεφάλαια το Moovit έφτασε τα 133 εκατομμύρια δολάρια στο σύνολο που έχει σηκώσει από χρηματοδοτήσεις

Σχετικά με το Moovit

Το Moovit (www.moovit.com) είναι η κορυφαία εταιρία δεδομένων συγκοινωνίας και αναλύσεων παγκοσμίως και η #1 εφαρμογή για τις συγκοινωνίες. Το Moovit απλοποιεί την αστική σας κινητικότητα σε όλο τον κόσμο, κάνοντας το να μετακινηθείτε σε μια πόλη μέσω της συγκοινωνίας πιο εύκολο. Συνδυάζοντας πληροφορίες από οργανισμούς δημόσιων συγκοινωνιών και υπηρεσίες με ζωντανές πληροφορίες από την κοινότητα των χρηστών, το Moovit προσφέρει στους ταξιδιώτες μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης διαδρομής για το ταξίδι τους. Ονομάστηκε η Καλύτερη Τοπική Εφαρμογή το 2016 από την Google, το Moovit λανσαρίστηκε το 2012 και έχει ξεπεράσει τους 120 εκατομμύρια χρήστες σε 5 χρόνια.

Το Moovit παράγει 1 δισεκατομμύριο ανώνυμα δεδομένα την ημέρα που αποτελούν τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο δεδομένων συγκοινωνίας στον κόσμο. Η μεγάλη συλλογή δεδομένων υποστηρίζεται από το δίκτυο Moovit, με περισσότερους από 250.000 τοπικούς εθελοντές που ονομάζονται “Mooviters” και βοηθούν να χαρτογραφηθούν και να διατηρηθούν οι πληροφορίες τοπικής συγκοινωνίας σε πόλεις που διαφορετικά δεν θα εξυπηρετούνταν. Οι Mooviters αποτελούν το 65% των εκατοντάδων πόλεων που το Moovit λανσάρει κάθε χρόνο και καθιστούν το Moovit τη Wikipedia της Συγκοινωνίας.

Tο Moovit είναι πρωτοπόρος της κινητικότητας ως υπηρεσίας (MaaS). Η εταιρεία βοηθά τους ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουν την κινητικότητα, ενσωματώνοντας πλήρως και άλλες μορφές μεταφοράς, όπως η κοινή χρήση ποδηλάτων, η ενοικίαση αυτοκινήτων μικρής διάρκειας και οι τοπικές υπηρεσίες για ποδήλατο. Το 2017 το Moovit ξεκίνησε την πλατφόρμα Smart Transit Suite για να βοηθήσει τις πόλεις, τις κυβερνήσεις και τους διαχειριστές κυκλοφορίας να βελτιώσουν την αστική κινητικότητα στις πόλεις τους.

Το Moovit είναι διαθέσιμο και δωρεάν για iOS, Android & Web σε πάνω από 2000 πόλεις, σε 80 χώρες παγκοσμίως και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 44 γλώσσες. Περισσότερες από 100 πόλεις και παγκόσμιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων: Rio de Janeiro για τους Ολυμπιακούς του 2016, έχουν κάνει το moovit την επίσημη εφαρμογή συγκοινωνίας τους.

Σχετικά με την Intel Capital

Η Intel Capital επενδύει σε καινοτόμες επιχειρήσεις που στοχεύουν στην τεχνητή νοημοσύνη, την αυτόνομη οδήγηση, τη συνδεσιμότητα 5G, τη συγχωνευμένη πραγματικότητα και ένα ευρύ φάσμα από άλλες τεχνολογίες. Από το 1991, η Intel Capital έχει επενδύσει $12,2 δισεκατομμύρια σε 1.520 εταιρείες παγκοσμίως και περισσότερες από 650 εταιρείες χαρτοφυλακίου έχουν γίνει δημόσιες ή έχουν εξαγοραστεί. Η Intel Capital προωθεί χιλιάδες συστάσεις επιχειρηματικής ανάπτυξης κάθε χρόνο μεταξύ των εταιρειών χαρτοφυλακίου της και του Global 2000. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι κάνει την Intel Capital μία από τις ισχυρότερες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων στον κόσμο, επισκεφτείτε τη διεύθυνση  www.intelcapital.com ή ακολουθήστε @Intelcapital.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 12 =