αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ εφαρμογή που υπολογίζει… πότε θα πεθάνεις. Αντέχεις να κάνεις το τεστ;

Η εφαρμογή που υπολογίζει… πότε θα πεθάνεις. Αντέχεις να κάνεις το τεστ;

Μια ιδιαίτερη -ίσως και λίγο τρομακτική- εφαρμογή δημιούργησαν οι επιστήμονες από το University of East Anglia στη Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για την εφαρμογή MyLongevity η οποία υπολογίζει… πότε θα πεθάνεις. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να εισάγει την ηλικία του, τα δημογραφικά στοιχεία του και το ιστορικό υγείας του.

«Τα αποτελέσματα της ανάλυσής μας καταλήγουν σε 648 διαφορετικούς παράγοντες κινδύνου, βασισμένους στην ηλικία, το φύλο ακόμα και τον τόπο διαμονής» αναφέρουν οι επιστήμονες.

«Η λίστα με τους επικίνδυνους παράγοντες περιλαμβάνουν την υπέρταση, τον διαβήτη, την χοληστερίνη, τον δείκτη σωματικού βάρους, τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, το κάπνισμα» σημειώνει μία από τους ερευνητές, η Δρ. Έλενα Κουλινσκάγια.

Γιατί όμως οι επιστήμονες αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια τέτοια εφαρμογή; Όπως εξηγούν, στόχος δεν είναι να τρομάξουν τους ανθρώπους αλλά να τους ευαισθητοποιήσουν και να αλλάξουν τρόπο ζωής. Κόβοντας της βλαβερές συνήθειες που ίσως έχουν. Και έτσι να ζήσουν περισσότερο.

Μπορείς να κάνεις το τεστ και να δεις το αποτέλεσμα για εσένα εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − five =