αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εταιρεία τεχνολογίας που «σήκωσε» χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ και θέλει να κάνει την ναυτιλία πιο «έξυπνη»

Η εταιρεία τεχνολογίας που «σήκωσε» χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ και θέλει να κάνει την ναυτιλία πιο «έξυπνη»

Η Kaiko Systems, εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Βερολίνο, εξασφάλισε χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ για να προχωρήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Η Kaiko Systems υποστηρίζει τις ναυτιλιακές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να ψηφιοποιήσουν τις εργασίες πρώτης γραμμής, να μειώσουν τους απαιτούμενους χρόνους και να αυξήσουν την παραγωγικότητα στην τεχνική διαχείριση. Το κεφάλαιο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της ομάδας της, την περαιτέρω προώθηση των λύσεων που προτείνουν καθώς και την επέκταση σε νέες αγορές.

Από την αρχή της λειτουργίας της το 2021, η Kaiko Systems κέρδισε γρήγορα την εμπιστοσύνη εταιρειών όπως οι Columbia Shipmanagement, Marlow Navigation, USC Barnkrug, CTM και The Asian Spirit Steamship Company, συμβάλλοντας σημαντικά στον χρόνο λειτουργίας εκατοντάδων πλοίων που κρατούν ζωντανή την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από αξιόλογους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Schoeller Holdings, Vineta Ventures, A Round Capital, Flagship Founders καθώς και ειδικών του κλάδου όπως οι Clasen Rickmers και Justus Kniffka.

Η Schoeller Holdings είναι η εταιρεία πίσω από μια από τις πιο αξιοσέβαστες επιχειρήσεις διαχείρισης πλοίων στον κόσμο, τη Columbia Shipmanagement. «Εχουμε ωφεληθεί πάρα πολύ από τη βαθιά τεχνογνωσία της Schoeller Holdings που θα υποστηρίξει περαιτέρω την αποστολή μας να συνεισφέρουμε σε μια ασφαλέστερη, πιο έξυπνη, πιο συνεργατική ναυτιλιακή βιομηχανία», αναφέρει ο Fabian Fussek (ΦΩΤΟ), Συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaiko Systems.

Παρά το γεγονός ότι το 90% των εμπορευόμενων αγαθών διακινούνται δια της θαλάσσης, οι περισσότερες τεχνικές λειτουργίες εξακολουθούν να βασίζονται στο χαρτί και σε προγράμματα Excel. Αυτό οδηγεί σε αναποτελεσματικές λειτουργίες, μεγάλο φόρτο εργασίας και υψηλά ποσοστά ανθρώπινου λάθους που συμβάλλουν στο 75% των περιστατικών ατυχήματος στη θάλασσα.

Η Kaiko Systems έχει αναπτύξει μια εφαρμογή για κινητά που βελτιστοποιεί τέτοιες τεχνικές λειτουργίες όπως η συντήρηση και οι επιθεωρήσεις για τα πληρώματα των πλοίων. Αυτό βελτιώνει την ποιότητα, επιτρέπει στα δεδομένα να συλλέγονται άμεσα και κατά την εργασία και μειώνει τον χρόνο που αφιερώνεται σε χειρωνακτικές εργασίες.

Επιπλέον, ο διαδικτυακός πίνακας εργαλείων του συστήματος χρησιμεύει ως εικονικός βοηθός της ομάδας στην ξηρά. Η διαδικασία αυτή αυτόματα επαληθεύει την ακρίβεια των δεδομένων και αναλύει άμεσα την κατάσταση των πλοίων σε όλο τον στόλο. Ο δυναμικός αυτός πίνακας επιτρέπει στην ομάδα στην ξηρά να εντοπίζει άμεσα τους κινδύνους και να δίνει προτεραιότητα στις απαραίτητες εργασίες.

Έτσι, ο χρόνος αντίδρασης μειώνεται, ο χρόνος διακοπής λειτουργίας μειώνεται και τα σχέδια και το κόστος συντήρησης παραμένουν βελτιστοποιημένα.

«Η ναυτιλία είναι η ραχοκοκαλιά των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού, αλλά για διάφορους λόγους βρίσκεται ακόμα στην αρχή της ψηφιοποίησης. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να παίξουμε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος αυτής της βιομηχανίας», λέει ο Fabian Fussek. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καταξιωμένοι ειδικοί μοιράζονται το όραμά μας και έχουν επενδύσει στην αξία της καινοτόμου λύσης που αντιπροσωπεύουμε.”

Ο Eddy del Valle, Συν-Ιδρυτής & Chief Technology Officer (CTO) προσθέτει: «Αυτή η επένδυση είναι απόδειξη της σπουδαίας δουλειάς που επιτελεί με συνέπεια η ομάδα της Kaiko Systems. Είμαι πολύ περήφανος για τους ανθρώπους μας και ανυπομονώ να προσθέσουμε νέα ταλαντούχα στελέχη στην ομάδα μας».

Ο Mark O’Neil, Πρόεδρος της Columbia Shipmanagement, είναι επίσης πεπεισμένος για την προστιθέμενη αξία της λύσης που προτείνει η Kaiko Systems: «Η ομάδα της Kaiko Systems έχει εξαιρετικές γνώσεις στην ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων. Διαθέτοντας βαθιά τεχνογνωσία στον κλάδο, η εταιρεία έχει ήδη αποδείξει την αξία της στην αγορά. Η ναυτιλιακή βιομηχανία χρειάζεται εταιρείες όπως η Kaiko Systems, για να πρωτοπορήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό στον κλάδο. Η ανάγκη για προηγμένες ψηφιακές λύσεις, ειδικά στον τομέα της άμεσης πρόσβασης στα δεδομένα και της ανάλυσης της τεχνικής διαχείρισης είναι τεράστια. Η Kaiko Systems είναι μόνο στην αρχή και έχει μεγάλες δυνατότητες – είμαστε ενθουσιασμένοι που αποτελούμε μέρος αυτής της εξέλιξης».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =