αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εταιρία χαμηλού κόστους που κάνει το Νέα Υόρκη- Αθήνα με 219 ευρώ, κινδυνεύει με χρεοκοπία

Η εταιρία χαμηλού κόστους που κάνει το Νέα Υόρκη- Αθήνα με 219 ευρώ, κινδυνεύει με χρεοκοπία

Πριν από μερικούς μήνες, ανακοινώθηκε μια εντυπωσιακή προσφορά: Η αεροπορική εταιρεία Norwegian Airlines ξεκινούσε τα απευθείας δρομολόγια Νέα Υόρκη- Αθήνα, με το κόστος του εισιτηρίου να ξεκινά από τα 219 ευρώ. Τέσσερις φορές την εβδομάδα, από τις 2 Ιουλίου και μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε τις βραβευμένες υπηρεσιών μας, τα αποδοτικά οικολογικά μας αεροσκάφη και τους οικονομικά προσιτούς ναύλους κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου αιχμής στις ΗΠΑ και σε έναν ιδιαίτερα περιζήτητο προορισμό όπως η Ελλάδα», έλεγε τότε η εταιρία.

Τα πράγματα όμως τώρα έγιναν… δύσκολα. H Norwegian Air, o τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, κινδυνεύει με χρεοκοπία.

Η γνωστή αεροπορική ζήτησε δύο ακόμη χρόνια προκειμένου να εξοφλήσει τα μεγαλύτερα οφειλόμενα χρεόγραφα της, ύψους 380 εκατομμυρίων δολαρίων, και βάζει ως ενέχυρο τις επικερδείς εκτάσεις προσγείωσης που κατέχει στο δεύτερο πιο πολυάσχολο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

«Διαχειρίζονται την κρίση όσο καλύτερα μπορούν, αλλά βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού» δήλωσε ο αναλυτής Ντάνιελ Ρέσκα στο CNN Business. Η μετοχή της εταιρίας έχει πέσει κατά 65% φέτος, και μένει να δούμε αν τελικά θα καταφέρει να επιβιώσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =