αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εταιρία που ξεκίνησε από την Πάτρα και κάνει «έξυπνες» τις πόλεις σε όλο τον πλανήτη

Η εταιρία που ξεκίνησε από την Πάτρα και κάνει «έξυπνες» τις πόλεις σε όλο τον πλανήτη

Η ελληνική εταιρεία Meazon ιδρύθηκε το 2013 στην Πάτρα και δραστηριοποιείται σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική στον τομέα των έξυπνων μετρητών.

Όπως αναφέρει το Energyin.gr, η Meazon είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που σχεδιάζει και παράγει ενσωματωμένα μικροηλεκτρονικά συστήματα και software που τα βοηθάει στο να διαχειρίζονται την ενέργεια που καταναλώνεται σε κτίρια και άλλου είδους ενεργειακούς κόμβους όπως π.χ. στον οδοφωτισμό, οι μετρητές ύδρευσης, φορτιστές αυτοκινήτου, κλπ.

Απευθύνεται στην αγορά της ενεργειακής εξοικονόμησης, των έξυπνων πόλεων και των utilities γενικότερα και σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών που ενδιαφέρονται να κεφαλαιοποιήσουν δίκτυα.

Την εταιρεία ίδρυσαν το 2013 στην Πάτρα οι Γιώργος Κορωνιάς (πρώην επικεφαλής της Vodafone), Στέλιος Κουτρουμπίνας και Γιάννης Γιωνάς και τον Αύγουστο του 2013, εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο η Alpha Ventures, με 1,8 εκατ. ευρώ.

Η Maizon έχει καταφέρει να αναλάβει πιλοτικά έργα ενεργειακής εξοικονόμησης και έξυπνων πόλεων με εταιρείες διαχείρισης δικτύων (utilities), δημοτικές επιχειρήσεις και εταιρείες ενεργειακής εξοικονόμησης σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Hong Kong και Αυστραλία. Αξίζει να σημειώσουμε πως η τεχνολογία της Meazon χρησιμοποιήθηκε από την Endesa και την Indra για την υπηρεσία ενεργειακής πληροφόρησης και Smart Home που ονομάζεται Nexo, την Honeywell για παροχή ενεργειακών υπηρεσιών σε μεγάλους επιχειρησιακούς πελάτες της, την TNB στην Μαλαισία (Utility Μαλαισίας) για την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο Maevi, ενώ έχει ήδη αναπτύξει 2 εξουσιοδοτημένους διανομείς στις ΗΠΑ (Madison Electric και ΕSD Global) και έναν στην Αυστραλία (Solutions Soft). Επίσης, η Meazon επιλέχτηκε από to hub:raum της T-Mobile (του ομίλου Deutsche Telekom) για συνεργασία στην ανάπτυξη τεχνολογίας NB-IoT στους μετρητές της, ενώ βραβεύτηκε με το Seal of Excellence από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τεχνολογίας της.

Η εταιρεία, στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξή της στην Ελλάδα, εστιάζοντας πρώτα σε συνεργασίες με τους δήμους. Ήδη, έχουν ολοκληρώσει ένα πιλοτικό έργο στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου έχουν εγκαταστήσει σε 14 δημόσια κτήρια «έξυπνους μετρητές» για την παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 4 =