αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ εταιρία που θέλει να «αναστήσει» τα μαμούθ- Μέσα στους επενδυτές και η Πάρις Χίλτον

Η εταιρία που θέλει να «αναστήσει» τα μαμούθ- Μέσα στους επενδυτές και η Πάρις Χίλτον

Πως θα σου φαινόταν αν έβλεπες ένα μαμούθ; Ζωντανό. Μπροστά σου. Αυτό θέλει να καταφέρει η εταιρεία τεχνολογίας Colossal Biosciences. Να «αναστήσει» τα μαμούθ, χρησιμοποιώντας DNA από κατεψυγμένα απολιθώματα.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με 15 εκατ. δολάρια κι έκτοτε έχει καταφέρει να συγκεντρώσει άλλα 60 εκατ. δολάρια από μια ομάδα ακριβοθώρητων επενδυτών.

Στην επιστροφή των μαμούθ έχει επενδύσει μεταξύ άλλων η Πάρις Χίλτον αλλά και ο δισεκατομμυριούχος Thomas Tull, ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της Legendary Entertainment, η οποία είναι παραγωγός πολλών διάσημων ταινιών όπως τα «Jurassic World», «The Hangover» και «The Dark Knight».

Η Colossal Biosciences σκοπεύει να συνδυάσει γενετικό υλικό από σύγχρονους ασιατικούς ελέφαντες και DNA από μαμούθ που επιβίωσε για χιλιάδες χρόνια στον πάγο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υβριδικό ζώο που μοιάζει αρκετά με το εξαφανισμένο πλάσμα.

Bioscience Start-up Colossal Wants To Bring Back The Woolly Mammoth From Extinction

Ο George Church, συνιδρυτής της Colossal Biosciences και γενετιστής του Harvard University, είπε ότι τα μαμούθ είναι vegetarian και καθόλου απειλητικά. 

Μέσω της δημιουργίας των «Αρκτικών ελεφάντων», όπως τους αποκαλεί ο ίδιος, η εταιρεία στοχεύει να βοηθήσει στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής. Το κλειδί στις φιλοδοξίες της εταιρείας είναι το σχέδιό της να αποκαταστήσει τον μόνιμο παγετό στις τούνδρες σε πολλές ηπείρους.

Λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, τα μαμούθ να πατάνε το χιόνι που μονώνει το έδαφος, επιτρέποντας στο έντονο κρύο του χειμώνα να φτάνει σε περιοχές με μόνιμα παγωμένο έδαφος, ώστε αυτό να ξαναπαγώσει, αντί να λιώσει απελευθερώνοντας έτσι μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, βλαβερού στο περιβάλλον.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εταιρεία, θα ρίχνουν κάτω τα δέντρα, ανοίγοντας τον δρόμο σε άλλα μεγάλα ζώα να τα ακολουθήσουν και να μεταφέρουν περισσότερο χιόνι, αλλάζοντας δυνητικά ολόκληρα τοπία: τα δάση θα μετατραπούν σε πεδιάδες, οι οποίες είναι πιο αποτελεσματικές στη φωτοσύνθεση και στη δέσμευση του άνθρακα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + eighteen =