αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ εταιρία που έχει αναλάβει το River West II και ένα ακόμα μεγάλο project στην Αθήνα

Η εταιρία που έχει αναλάβει το River West II και ένα ακόμα μεγάλο project στην Αθήνα

Σε σειρά κινήσεων με στόχο την άντληση υπεραξίας προχωράει η Noval Property. Η εταιρεία Επένδυσης σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) του ομίλου Βιοχάλκο έχει, ήδη, συνάψει μισθωτικές συμφωνίες για την επέκταση του εμπορικού κέντρου River West στην Λεωφόρο Κηφισού, ενώ το προσεχές διάστημα θα προχωρήσει στην έναρξη των εργασιών αναβάθμισης ενός ακόμη ακινήτου της.

Η επέκταση του River West

Σχετικά με την επέκταση, κατά 25 χιλιάδες τ.μ., του εμπορικού κέντρου River West, που αποτελεί επένδυση ύψους 18,5 εκατ. ευρώ, η εταιρεία έχει συνάψει, ήδη, δύο μισθωτικές συμφωνίες με δύο αλυσίδες λιανικής. Πρόκειται για την υπεραγορά παιχνιδιών Μουστάκας και την αλυσίδα αθλητικών ειδών Δέκαθλον, οι οποίες θα εγκατασταθούν στο νέο τμήμα, που αναπτύσσεται σε κτήριο επί παρακείμενου στο River West οικοπέδου (οδός Προόδου 1-3-5). Η υλοποίηση της επέκτασης, που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στη φετινή χρονιά, ενώ η ΑΕΕΑΠ πρόσφατα ξεκίνησε τις εργασίες για την προσθήκη στο υφιστάμενο εμπορικό κέντρο νέων εμπορικών επιφανειών που θα διαθέτουν κάλυψη και δόμηση 1.600 και 963 τ.μ.

Νέα έργα

Σε ένα ακόμη κτήριο, που βρίσκεται στις οδούς Αρδηττού 40-42, Μουσούρου, Μπαλάνου και Πήγα στο Μετς, με εμβαδόν 4,2 χιλ. τ.μ., η ΑΕΕΑΠ θα ξεκινήσει να υλοποιεί εργασίες ανακαίνισης το προσεχές διάστημα. Το ακίνητο θα μετατραπεί σε κτήριο ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και γραφείων, με την Noval Property να έχει συνάψει τον Ιούλιο του 2019, δεκαπενταετούς διάρκειας, σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) και τη ΜΕΠΑΛ Α.Ε.

Μέσα στο 2019, η ΑΕΕΑΠ ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του συγκροτήματος γραφείων The Orbit στην Λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα, συνολικής δομημένης επιφάνειας 39.650 τ.μ. Εκτός από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταξί Beat, η λίστα των μισθωτών στο κτήριο περιλαμβάνει τις εταιρείες Softomotive, Meeting Point Hotel Management και Complete Innovations. Ολοκλήρωσε ακόμη το κτήριο γραφείων The Butterfly στο Χαλάνδρι, συνολικής δομημένης επιφάνειας 10.150 τ.μ., το οποίο έχει μισθωθεί στις εταιρείες BP, Alberta Shipmanagement, Helic και Chevron.

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property, το οποίο περιλαμβάνει 41 ακίνητα, αποτελείται κατά κύριο λόγο από κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 430.000 τ.μ. περίπου. Η αξία αποτίμησης του στις  31.12.2019 ήταν 298,5 εκ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + two =