αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εταιρία πίσω από τα Angry Birds είναι έτοιμη να μπει στο Χρηματιστήριο και να κερδίσει δισεκατομμύρια

Η εταιρία πίσω από τα Angry Birds είναι έτοιμη να μπει στο Χρηματιστήριο και να κερδίσει δισεκατομμύρια

Η Roviο Entertainment Oy σχεδιάζει την αρχική δημοσία προσφορά των μετοχών της ακόμη και τον επόμενο μήνα, σε μια κίνηση που θα αποτιμά την δημιουργό των παιχνιδιών Angry Birds στα 2 δισ. δολάρια, δήλωσαν στο Bloomberg πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η Rovio Θα μπορούσε να συγκεντρώσει περί τα 400 εκατ. δολάρια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, δήλωσε οι ίδιες πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς τα σχέδια της εταιρείας δεν είναι γνωστά. Προσθέτουν μάλιστα ότι δεν έχουν παρθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις και μπορεί η εταιρεία να αποφασίσει εν τέλει να παραμείνει εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό.

Η Carnegie Bank, η Danske Bank και η Deutsche Bank είναι μερικές από τις τράπεζες που έχουν αναλάβει την διαδικασία εισαγωγής της Rovio στο χρηματιστήριο. Εκπρόσωποι της Rovio και των τριών τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Η Rovio, που εδρεύει στην Φινλανδία, ανακοίνωσε για το 2016 αύξηση εσόδων κατά 34% στα 190,3 εκατ. ευρώ και κέρδη ύψους 17,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών που είχε σημειώσει την προηγούμενη χρονιά. Η εταιρεία, όπως και άλλες εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών, αναζητεί τρόπους να αναπτυχθεί περαιτέρω μετά την αρχική επιτυχία του παιχνιδιού για κινητά Angry Birds.

Τα έσοδα από μια αρχική δημόσια εγγραφή θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρεία να χρηματοδοτήσει την ταινία «Angry Birds Movie 2». Η πρώτη ταινία «Angry Birds» είχε συνολικές πωλήσεις ύψους 350 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως. Η Rovio επίσης θέλει να δώσει προσοχή και σε άλλα παιχνίδια της, όπως το Battle Bay.

Η Rovio πούλησε τον Μάρτιο κομμάτια της επιχείρησης της στην Kaiken Entertainment, μια startup που έχει φτιάξει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μίκαελ Χεντ.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + eighteen =