αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εταιρία από την Λάρισα που θα ρίξει στην αγορά 200.000 μάσκες ημερησίως

Η εταιρία από την Λάρισα που θα ρίξει στην αγορά 200.000 μάσκες ημερησίως

Στην παραγωγή μασκών προχωρά η Λαρισινή εταιρεία Lariplast, που δραστηριοποιείται στο χώρο των πλαστικών μιας χρήσεως, αναφέρουν στο Capital.gr πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη έχουν παραγγελθεί δύο νέες μηχανές οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις της Λαρισινής βιομηχανίας η οποία συνεργάζεται με την εταιρεία Πλαστικής Θράκης για την αγορά πρώτων υλών. Η ημερήσια παραγωγή υπολογίζεται στα 200.000 τεμάχια που θα ξεκινήσουν να “πέφτουν” στην αγορά από τον Μάιο.

Στο πεδίο των αντισηπτικών, η εταιρεία Παπουτσάνης έχει ξεκινήσει την τοποθέτηση της πρώτης παραγωγής εδώ και λίγες ημέρες. Οι υπάρχουσες παραγωγικές δυνατότητες καλύπτουν την παραγωγή 150.000 φιαλιδίων τσέπης ανά 24 ώρες επί επταήμερης βάσης ενώ, εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ανάγκη, η παραγωγή μπορεί να αυξηθεί στα 250.000 τεμάχια ανά 24 ώρες.

Στη μάχη των αντισηπτικών μπαίνουν και οι εταιρείες Γρ. Σαράντης, Rolco, FARCOM ενώ η Septona προσέθεσε νέα γραμμή για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας για την παραγωγή στα υγρά μαντηλάκια.

Ήδη 60 ελληνικές εταιρείες από τον κλάδο των καλλυντικών και της φαρμακοβιομηχανίας έχουν καταθέσει αίτηση στον ΕΟΦ για να παράξουν αντισηπτικά για τη λιανική, αναφέρουν στο Capital.gr πηγές από τον ΕΟΦ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − four =