αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε 6 μήνες, για να ξέρεις αν είσαι στον σωστό δρόμο

Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε 6 μήνες, για να ξέρεις αν είσαι στον σωστό δρόμο

«Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα», λέει ο Mark Zuckerberg. Και βλέποντας τα δεδομένα που υπάρχουν γύρω μας, ανεξάρτητητα από το πεδίο στο οποίο κινείται ο καθένας, μάλλον ο ιδρυτής του Facebook έχει δίκιο. Είτε έχεις μια δική σου επιχείρηση, είτε είσαι εργαζόμενος κάπου, είτε είσαι freelancer, πρέπει να εξελίσσεσαι συνεχώς. Να αλλάζεις και να προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα. Έτσι ώστε να είσαι πετυχημένος σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ο Rohan Mahadevan είναι senior vice president of international markets στην Paypal. Και έχει βρει τον τρόπο για να… τσεκάρει αν όλα πάνε καλά. Κάνει μια ερώτηση που μπορείς να κάνεις κι εσύ στον εαυτό σου κάθε 6 μήνες. Την κάνει και ο Rohan Mahadevan. «Κάθε έξι μήνες κοιτάζω αυτό που κάνουμε και ρωτώ: Κάνουμε το ίδιο πράγμα που κάναμε πριν από έξι έως εννέα μήνες; Αν ναι, δεν έχουμε αλλάξει αρκετά», σημειώνει ο ίδιος.

«Δεδομένου ότι η αγορά και ο κόσμος γύρω μας αλλάζει αρκετά γρήγορα, κατά την γνώμη μου, πρέπει τουλάχιστον να βεβαιωθούμε ότι το 30% αυτού που κάνουμε είναι διαφορετικό», εξηγεί στο CNBC.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δείτε μια τεράστια αλλαγή κάθε έξι μήνες. Ανάλογα με το μέγεθος της εταιρίας σας, ίσως χρειαστεί να πλησιάσετε στο ένα ή δύο χρόνια για να παρατηρήσετε μια θεμελιώδη αλλαγή. Το κομβικό εδώ είναι να μαθαίνεις γρήγορα. Και να κάνεις μικρές αλλαγές όσο προχωράς. Στην συνέχεια θα έρθουν και οι μεγάλες αλλαγές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =