αρχικηVIRALΗ ΕΡΤ δίνει 17 δωρεάν ταινίες μέσα από την ψηφιακή βιβλιοθήκη της (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΕΡΤ δίνει 17 δωρεάν ταινίες μέσα από την ψηφιακή βιβλιοθήκη της (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή την περίοδο πολλοί άνθρωποι βλέπουν ταινίες και σειρές, την μια πίσω από την άλλη. Στο σπίτι τους. Αφού είναι και αυτός ένας τρόπος έτσι ώστε να περάσει λίγο πιο ευχάριστα ο χρόνος εν μέσω καραντίνας. Φυσικά υπάρχουν πολλές μεγάλες streaming πλατφόρμες στις οποίες μπορείς να βρεις άπειρο υλικό.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι υπάρχει και μια ελληνική επιλογή. Και είναι δωρεάν. Η ΕΡΤ έχει ανοίξει την ψηφιακή βιβλιοθήκη της. Αυτή την στιγμή προσφέρει 17 ταινίες τις οποίες μπορείς να δεις με ένα κλικ. Κάποιες από αυτές:

O Άνδρας που αγαπήθηκε πολύ

Ο Αντρέ Τεσινέ μεταφέρει την αληθινή ιστορία πίσω από την εξαφάνιση της Ανιές Λε Ρου, που συγκλονίζει εδώ και τριάντα χρόνια τη Γαλλία. Τα ίχνη της νεαρής γυναίκας χάθηκαν μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας της κι ενώ το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ, ο εραστής της θεωρήθηκε ύποπτος για τη δολοφονία της.

Παρόλο που η πηγή έμπνευσης είναι μια καθαρά αστυνομική υπόθεση, ο Tεσινέ επιλέγει να εστιάσει περισσότερο στα παιχνίδια εξουσίας και στον έρωτα, καταγράφοντας έτσι μια ολόκληρη εποχή. Η Κατρίν Ντενέβ -αυτή η ταινία είναι τέταρτη συνεργασία τους- η Αντέλ Ενέλ και ο Γκιγιόμ Kανέ ίσως στον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας του αποτελούν μια αξιοθαύμαστη τριπλέτα, που ανεβάζει την ένταση εκεί που ο Γάλλος auteur φαίνεται να τραβάει ταχύτητα.

Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει

Η Τζούλιαν Μουρ πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά του best seller της Λίσα Γκένοβα, που πραγματεύεται με διεισδυτικό τρόπο τη συγκλονιστική πορεία μιας δυναμικής και νέας γυναίκας που προσβάλλεται αναπάντεχα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Επικίνδυνη Οικογένεια

Με την υπογραφή του Λικ Μπεσόν αυτή η μαύρη κωμωδία μας μεταφέρει σε μια ήρεμη γαλλική κωμόπολη, που θα γίνει σύντομα το σκηνικό μιας εκρηκτικής αντιπαράθεσης, όταν ένας μαφιόζος, ο Φρεντ Μανζόνι -τον υποδύεται ο Ρόμπερτ ντε Νίρο- μετακομίζει εκεί υπό την επίβλεψη ενός πράκτορα του FBI.

Με τα μάτια της Τζούλια

Ο Γκιγιέμ Μοράλες και οι παραγωγοί της ταινίας «Το Ορφανοτροφείο» δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό θριλερ, made in Spain, που θα σας καθηλώσει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Η Τζούλια, μια γυναίκα που χάνει σταδιακά την όρασή της, βρίσκει τη δίδυμη αδερφή της, Σάρα, κρεμασμένη στο υπόγειο του σπιτιού της. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η νεαρή γυναίκα αυτοκτόνησε, αλλά η Τζούλια αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση, μιας και διαισθάνεται πως πρόκειται για δολοφονία.

August: Osage County

Κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με Πούλιτζερ και Τόνι ομότιτλου θεατρικού έργου του Τρέισι Λετς, το οποίο έχει ανέβει με μεγάλη επιτυχία και στο Μπρόντγουεϊ, αλλά και στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη σημειώνοντας καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία. Συγκλονιστικές οι δύο πρωταγωνίστριες, Τζούλια Ρόμπερτς και Μέριλ Στριπ, κεντάνε πάνω σ’ ένα αψεγάδιαστο σενάριο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζον Γουέλς.

Δείτε όλες τις ταινίες εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 14 =