αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επόμενη ημέρα της κρίσης ίσως κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις: Τι αποκάλυψε ο Ε. Μυτιληναίος

Η επόμενη ημέρα της κρίσης ίσως κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις: Τι αποκάλυψε ο Ε. Μυτιληναίος

Η επόμενη μέρα της κρίσης ίσως μας επιφυλάσσει κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις, είναι τόσο πολύ το χρήμα που τυπώνεται παγκοσμίως που όταν περάσουμε τον πάτο της κρίσης θα αρχίσει να φαίνεται στην οικονομία και θα ωφελήσει την οικονομία, το κράτος και τις επιχειρήσεις, τόνισε προ ολίγου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS Ε. Μυτιληναίος, μιλώντας σε εκδήλωση για την επίπτωση στην οικονομία της κρίσης του κορονοϊού που διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών, όπως αναφέρει το Capital.gr.

Σχολιάζοντας την κρίση που έχει προκύψει εξαιτίας του κορονοϊού ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι έχουμε μπει σε αχαρτογράφητα νερά. 

Δεν θυμάμαι στη γενιά μου να έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Η καθήλωση της ζήτησης σε ποσοστά ανήκουστα σε τόσο μικρό διάστημα δεν έχει προηγούμενο, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος, προσθέτοντας ότι χωρίς ωραιοποίηση, το οικονομικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την καθίζηση της ζήτησης και την καθήλωση των παραγωγικών μονάδων είναι πρωτοφανές. Μπορεί το 2ο τρίμηνο να δούμε μια καθίζηση του ΑΕΠ που ξεπερνά το 20%, ποσοστό που δεν υπάρχει ακόμη και σε καιρό πολέμου, τόνισε ο κ. Μυτιληναίος. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση “απείρως καλύτερα και γι᾽ αυτό έχουμε και τα αποτελέσματα που έχουμε”. Ωστόσο τόνισε ότι γρήγορα η υγειονομική κρίση εξελίσσεται σε δημοσιονομική.  

Οι χώρες προέταξαν την υγειονομική στήριξη παρά την οικονομική, τόνισε ο κ. Μυτιληναίος, σημειώνοντας ότι σιγά σιγά φαίνεται το τέλος της κρίσης.

Για την ενεργειακή αγορά ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι λειτουργεί άψογα εν μέσω της κρίσης. “Η επάρκεια είναι πλήρης σε ηλεκτρικό ρεύμα, σε φυσικό αέριο και σε πετρέλαιο. Ωστόσο πρόσθεσε ότι στη βιομηχανία τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς βλέπουμε επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με αφανισμό για τελείως εξωγενείς παράγοντες. 

Συνοψίζοντας, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων βρίσκεται σε survival mode με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων. Ο ίδιος εκτίμησε ότι όσοι δραστηριοποιούνται στον κύκλο των commodities γνωρίζουν ότι υπάρχει πάτος. Η οικονομία βαδίζει ταχύτατα προς αυτόν, ωστόσο σίγουρα θα υπάρξει άνοδος. Για να ζήσεις την άνοδο θα πρέπει να έχεις επιβιώσει, ανέφερε. Επίσης τόνισε ότι οι επιχειρήσεις αυτήν την περίοδο επανεξετάζουν τα κοστολόγια, την οργάνωσή τους και την εταιρική διακυβέρνηση. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + fourteen =