αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η εποχή της Apple τελείωσε», λέει ο Peter Thiel

«Η εποχή της Apple τελείωσε», λέει ο Peter Thiel

Την εκτίμηση ότι η κυριαρχία της Apple τελείωσε, έκανε ο συνιδρυτής της Paypal, Peter Thiel. Σε συνέντευξη που έδωσε στους New York Times, ερωτήθηκε για το αν η εποχή της Apple έχει ολοκληρωθεί. Και απάντησε με σιγουριά: «Φυσικά. Ξέρουμε το πως φαίνεται και πως λειτουργεί ένα smartphone. Δεν είναι λάθος του Tim Cook, αλλά δεν βλέπουμε πια καμία καινοτομία».

Ο Peter Thiel θεωρείτε καλός γνώστης της τεχνολογικής αγοράς, αφού εκτός από την Paypal, ήταν και ένας από τους πρώτους ανθρώπους που επένδυσαν στο Facebook. Πριν αυτό εξελιχτεί στον σημερινό κολοσσό.

Οι δηλώσεις του έρχονται σε μια ιδιαίτερη περίοδο για την Apple. Αφού τον περασμένο Οκτόβριο, η εταιρία ανακοίνωσε ότι είχε πτώση στα έσοδα της, για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια. Ενώ παράλληλα έπεσαν και οι πωλήσεις της ναυαρχίδας που λέγεται iPhone.

Οι πωλήσεις της εταιρίας, κατά το φορολογικό έτος 2016, που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, διαμορφώθηκαν 216 δισ. δολάρια, από 234 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Είναι επίσης σημαντικό, ότι κατά την ίδια περίοδο, οι πωλήσεις της στην Κίνα μειώθηκα κατά 30%. Εκεί η Apple έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό από brands όπως η Huawei και η Xiaomi.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =