αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επιχειρηματικότητα, το πεδίο μάχης και οι στρατιώτες που επιβιώνουν: O Jack Ma μιλά για τις αποτυχίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επιχειρηματικότητα, το πεδίο μάχης και οι στρατιώτες που επιβιώνουν: O Jack Ma μιλά για τις αποτυχίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι λίγο- πολύ γνωστό, ότι η Alibaba ξεκίνησε με ελάχιστα χρήματα, και πέρασε μέσα από πολλές δυσκολίες, έτσι ώστε να φτάσει στην μεγάλη επιτυχία. Ενώ ο ιδρυτή της, Jack Ma, είχε ήδη βιώσει αρκετές αποτυχίες στην διαδρομή του, πριν ιδρύσει την γνωστή πλατφόρμα. Μιλώντας σε πρόσφατο event, μίλησε για ακριβώς αυτό: Τη σημασία τον αποτυχιών.

Όπως αποκάλυψε, ο παππούς του πάντα του εξιστορούσε τις αποτυχίες που είχε κάνει τα παλιά χρόνια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως εξηγεί, δεν πρέπει να σκεφτείς απλά «εγώ θα το έκανα καλύτερα», αλλά να πάρεις χρήσιμα μαθήματα και να τα εφαρμόσεις και στην δική σου διαδρομή. Μάλιστα, ο Jack Ma ελπίζει μια ημέρα να εξιστορεί στα δικά του εγγόνια, για τις δυσκολίες που πέρασε με την Alibaba.

Παράλληλα, ο γνωστός επιχειρηματίας παρομοιάζει την επιχειρηματικότητα με τα πεδία μάχης στον πόλεμο. Το εντυπωσιακότερο σύμφωνα με τον Jack Ma, δεν είναι οι μεγάλες νίκες. Αλλά το μέσα από πόσες αποτυχίες και δύσκολες καταστάσεις έχεις επιβιώσει, μέσα σε ένα πόλεμο.

«Ο survivor κερδίζει. Δεν έχει σημασία πόσο γενναίος είσαι, αν πεθάνεις. Οι άνθρωποι θα σε ξεχάσουν μέσα σε 3 ημέρες», λέει ο Jack Ma.

Όπως τονίζει, αν επιβιώσεις, θα έχεις πάντα μια ακόμα ευκαιρία. Ακόμα κι αν χάσεις μια μάχη. Ενώ παράλληλα παίρνεις όλο και περισσότερες εμπειρίες. Επίσης, ο Mr Alibaba βάζει λίγο στην άκρη τα χρήματα. Αν δεν έχεις πολλά χρήματα, δεν θα κάνεις μεγάλα λάθη, σημειώνει με νόημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eighteen =