αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η επιχειρηματικότητα δεν σε κάνει πάντα πλούσιο»: Μια διαφορετική άποψη από τη startupper που την εξαγόρασε η Airbnb

«Η επιχειρηματικότητα δεν σε κάνει πάντα πλούσιο»: Μια διαφορετική άποψη από τη startupper που την εξαγόρασε η Airbnb

Φανταστείτε να είστε στη Βαρκελώνη και ενώ βλέπετε τα αξιοθέατα της πόλης, να έχετε δίπλα σας έναν ντόπιο που θα σας μιλά για την ιστορία αυτού που βλέπετε μπροστά σας. Και στη συνέχεια, να κάνετε κάτι… εναλλακτικό: να πάτε σε ένα διαμέρισμα που μένει μια οικογένεια της περιοχής. Να συζητήσετε μαζί τους, να μάθετε τον τρόπο ζωής τους, αλλά και να σας πουν πληροφορίες για την πόλη στην οποία ζουν. Το βράδυ, μπορείτε να πάτε σε ένα τοπικό μαγαζί και ο σεφ να σας προσφέρει τις καλύτερες γεύσεις της περιοχής.

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το Trip4real. Να έρθουν κοντά ντόπιοι και τουρίστες, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις. Η 33χρονη ιδρύτρια του, Gloria Molins, εμπνεύστηκε από τα δικά της ταξίδια. Αφού παρατήρησε ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα στις περιπλανήσεις της σε όλο τον κόσμο, ήταν οι συναντήσεις και οι συζητήσεις με τους ντόπιους ανθρώπους.

Το ακόμα σημαντικό στην ιστορία; Η νεαρή επιχειρηματίας άφησε μια θέση στην Google, για να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Ωστόσο, η ίδια είναι απόλυτα ρεαλίστρια. «Το να είσαι επιχειρηματίας δεν σε κάνει πάντα πλούσιο» λέει η ίδια μιλώντας στο Forbes.

Εξηγώντας μάλιστα, ότι όταν ξεκίναγε την startup της, αναγκάστηκε να γυρίσει για λίγο στο σπίτι των γονιών της. Αφού έριξε όλες τις οικονομίες της στο νέο εγχείρημα.

Αλλά ίσως το κλειδί εδώ βρίσκεται αλλού. Δεν μιλά για τα χρήματα μια «αποτυχημένη» επιχειρηματίας. Καθώς η Trip4real, έχει εξαγοραστεί από την Airbnb για ένα ποσό μεταξύ 5,6 εκατ. δολαρίων και 11,1 εκατ. δολαρίων. Με την ίδια μάλιστα να δηλώνει τώρα ενθουσιασμένη με αυτή την συμπόρευση. Γνωρίζει όμως, ότι κάθε προσπάθεια σαν τη δική της, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και έτσι μπορεί να είναι διαφορετικός και ο προορισμός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 1 =