αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επιτυχία είναι για όλους, λέει η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη. Και παραθέτει μερικά tips

Η επιτυχία είναι για όλους, λέει η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη. Και παραθέτει μερικά tips

Τελικά, ποιοι είναι αυτοί που φτάνουν στην επιτυχία; «Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να πετύχουν. Και δεν είναι θέμα τύχης. Η τύχη είναι μια δικαιολογία πολλών, για να μην προσπαθήσουν», λέει η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη.

Όμως πολλοί είναι οι άνθρωποι που μόλις δουν έναν μεγάλο στόχο, θεωρούν ότι «δεν μπορούν να το κάνουν».

«Κάποιος που λέει ‘δεν μπορώ να το κάνω’ ίσως να θεωρεί στο δικό του μυαλό ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι, είναι πιο τυχεροί, έχουν περισσότερο χρόνο, περισσότερα χρήματα ή να θεωρεί ότι ‘οι άλλοι ξέρουν πως να το κάνουν, ενώ εδώ δεν ξέρω’», σημειώνει η Μ. Μισύρη. Όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν εμπόδια που θα σε κρατήσουν στάσιμο.

«Από την στιγμή που θα αποφασίσεις να πετύχεις, ακόμα κι αν υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο μπροστά σου, θα το προσπεράσεις. Δεν ξέρεις πως; Θα πας να μάθεις. Δεν είσαι ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις; Θα επιμείνεις και θα γίνεις ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις» λέει η Μαρία Μισύρη. Και είναι επίσης σημαντικό να ξέρεις τον προορισμό σου. Να ξέρεις ποια είναι η επιτυχία για εσένα.

«Επιτυχία δεν σημαίνει μόνο να έχεις πολλά λεφτά ή αναγνωρισιμότητα. Επιτυχία μπορεί να σημαίνει ότι εγώ θέλω την ησυχία μου στη ζωή μου, θέλω να έχω εσωτερική γαλήνη και να τα έχω καλά με τον εαυτό μου», ξεκαθαρίζει η coach.

Ισχύει όμως ότι κάποιοι άνθρωποι ξεκινούν από μία πιο δύσκολη αφετηρία; Για παράδειγμα κάποιος που έτυχε να γεννηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι το ίδιο με κάποιον που έτυχε να γεννηθεί στην Αφρική;

«Ο κάθε άνθρωπος, ανάλογα με το που γεννιέται, ορίζει διαφορετικά την επιτυχία. Είναι όλα σχετικά. Ένας άνθρωπος που γεννιέται στην Αφρική, η επιτυχία του μπορεί να είναι να έχει καθαρό νερό για να πίνει κάθε ημέρα. Και το πόσο ευτυχισμένος είναι κάποιος, επίσης είναι σχετικό», απαντά η Μ. Μισύρη. Και συμπληρώνει: «Ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη, και θεωρητικά έχει όλα αυτά τα ‘καλά’ που συζητάμε, μπορεί τελικά να καταλήξει είναι πολύ φτωχός ή άστεγος. Έχεις ένα χρονικό διάστημα ζωής μέσα στο οποίο μπορεί να συμβούν άπειρα πράγματα. Εσύ πρέπει να εκμεταλλευτείς την κάθε ευκαιρία».

«Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο βήμα προς την επιτυχία, είναι να καταλάβεις τι θέλεις. Να ξέρεις τι θέλεις και ποιος θέλεις να είσαι. Αν εγώ ξέρω ποια θέλω να είμαι και πως θέλω να ζήσω την ζωή μου, τότε μπορώ να αρχίσω να παίρνω τις κατάλληλες αποφάσεις προκειμένου να φτάσω εκεί. Αυτό δηλαδή με βοηθά να πλοηγήθώ στη ζωή μου», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =