αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επιστήμη λέει ότι μόνο το 8% των ανθρώπων φτάνουν στους στόχους τους. Εδώ είναι τα 7 πράγματα που κάνουν διαφορετικά

Η επιστήμη λέει ότι μόνο το 8% των ανθρώπων φτάνουν στους στόχους τους. Εδώ είναι τα 7 πράγματα που κάνουν διαφορετικά

Πολλοί άνθρωποι θέτουν στόχους. Λίγοι καταφέρνουν να φτάσουν σε αυτούς. Ίσως πιο λίγοι από ότι νομίζεις. Σύμφωνα έρευνα του University of Scranton, ένα εντυπωσιακό 92% των ανθρώπων που θέτουν στόχους στην αρχή του έτους, δεν καταφέρνει τελικά να φτάσει σε αυτούς. Το να μην καταφέρνεις να φτάσεις εκεί που θες είναι απογοητευτικό, και μπορεί να σε κρατήσει πίσω. Τι μένει; Ένα 8% που τελικά πετυχαίνει αυτά που θέλει. Είναι η ελίτ. Και εδώ είναι τα 7 πράγματα που κάνουν διαφορετικά αυτοί οι άνθρωποι, όπως τα παραθέτει το Inc.com.

1# Ξεκινούν γνωρίζοντας τον προορισμό: Οι winners ξέρουν που θέλουν να φτάσουν, από την αρχή του ταξιδιού. Και έχουν στα χέρια τους έναν «χάρτη» για να το πετύχουν.

2# Κατασκευάζουν ένα σύστημα υποστήριξης: Ξέρουν επίσης ότι δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα μόνοι. Και βάζουν γύρω τους καλούς συνεργάτες, μέντορες ή coaches.

3# Ορίζουν συγκεκριμένους και challenging στόχους: Και δεν αρκεί μόνο να βάλεις τον τελικό στόχο. Μην πεις π.χ. ότι θέλεις να έχεις χάσει 30 κιλά στο τέλος του έτους. Αλλά όρισε από την αρχή πόσα κιλά θέλεις να χάνεις κάθε μήνα, μέχρι το τέλος του έτους και τον συνολικό στόχο.

4# Καταλαβαίνουν πότε είναι αναβλητικοί: Η αναβλητικότητα είναι ένα από τα βασικά εμπόδια προς την επιτυχία. Το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Κάνε κάποιες to-do λίστες και προχώρα προς τους στόχους που έχεις θέσει. Και με συγκεκριμένα deadlines.

5# Ο κανόνας 52-17: Δοκίμασε να εργάζεσαι για 52 λεπτά και μετά να κάνεις 17 λεπτά ανάπαυση. Έτσι θα παραμείνεις παραγωγικός και δεν θα εξαντληθείς γρήγορα.

6# Ακούν μουσική για να συγκεντρωθούν: Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική μπορεί να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς. Βρες την μουσική που σου ταιριάζει και βάλε την να παίζει την ώρα που εργάζεται.

7# Δεν κάνουν multitasking: Σε αντίθεση με το τι εφαρμόζουν πολλοί στην εποχή μας, οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι δεν κάνουν Multitasking. Εστιάζουν σε ένα task και αφού το ολοκληρώσουν πάνε παρακάτω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + sixteen =