αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ επένδυση των 200 εκατ. ευρώ: Έρχεται το Cambas Park

Η επένδυση των 200 εκατ. ευρώ: Έρχεται το Cambas Park

Εντός του προσεχούς 12μήνου εκτιμάται ότι θα έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για την επένδυση ανάπτυξης του Cambas Park της REDS. Σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης της θυγατρικής του ομίλου «Ελλάκτωρ», εφόσον εξασφαλιστούν οι άδειες μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022, η ανάπτυξη αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025, καθώς οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τρία χρόνια. Σημειώνεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, εγκρίθηκε το Προεδρικό Διάταγμα της πολεοδομικής μελέτης της έκτασης, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη της επένδυσης. Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, διευθύνων σύμβουλος της REDS, ανέφερε ότι η εν λόγω επένδυση «θα δημιουργήσεις 1.600 νέες θέσεις εργασίας και θα υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά σε ανοικτούς, πράσινους χώρους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ανάπλαση του ιστορικού Οινοποιείου Καμπά σε ένα σύγχρονο πάρκο, που θα συνδυάζει εμπορική δραστηριότητα, επιχειρηματικότητα, ψυχαγωγία και άθληση, διατηρώντας την παράδοση και με σεβασμό στην ιστορία του χώρου, αποτελεί έναν πρώτο στόχο για τη REDS και τον όμιλο “Ελλάκτωρ”». Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του πλάνου που έχει επεξεργαστεί η εταιρεία, τα ετήσια έσοδα της REDS από τα μισθώματα των εγκαταστάσεων που θα κατασκευαστούν θα ανέρχονται σε 23 εκατ. ευρώ, ενώ σε ημερήσια βάση το συγκρότημα θα επισκέπτονται 4.000 άνθρωποι. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, για την υλοποίησης της οποίας προβλέπεται να αναζητηθεί στρατηγικός εταίρος, όπως επίσης και τραπεζική χρηματοδότηση.

Οσον αφορά την αξιοποίηση της έκτασης των 315 στρεμμάτων στην περιοχή της Κάντζας στην Παλλήνη (γνωστή και ως Κτήματα Καμπά), προβλέπεται να οικοδομηθεί μόλις σε ποσοστό 18% ή 89.000 τ.μ., ενώ ένα επιπλέον 60% θα αφορά κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και ένα πρόσθετο 22% θα αποτελείται από χώρους στάθμευσης. Ειδικότερα, με βάση το στρατηγικό σχέδιο της ανάπτυξης, από τις 138.815 τ.μ. που θα αξιοποιηθούν (τα υπόλοιπα θα γίνουν πάρκο πρασίνου), προβλέπονται 53.115 τ.μ. υπαίθριων χώρων και πλατειών. Από τα κτίρια που θα προκύψουν, το μεγαλύτερο μέρος ή 51.220 τ.μ. θα αφορά γραφειακούς χώρους, 16.400 τ.μ. θα αφορούν καταστήματα κι εστιατόρια, το ξενοδοχείο θα είναι επιφάνειας 12.180 τ.μ., ενώ επιπλέον 24.770 τ.μ. θα φιλοξενούν χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα τα κτίρια του διατηρητέου οινοποιείου, τα οποία θα αποκατασταθούν ώστε να στεγάσουν ψυχαγωγικές και πολιτιστικές χρήσεις. Συγκεκριμένα, η REDS σχεδιάζει τη λειτουργία συγκροτήματος πολυκινηματογράφων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το master plan που έχει επεξεργαστεί η εταιρεία, δεσπόζουσα θέση στο Cambas Park κατέχει η κεντρική πλατεία, ένας εκτενής ανοικτός χώρος στον οποίο θα κυριαρχούν το πράσινο, το υδάτινο στοιχείο, διαδρομές περιπάτου καθώς και μεγάλος αριθμός καθιστικών χώρων. Η κεντρική πλατεία, στο μέσον της οποίας θα αναπτυχθεί τεχνητή λίμνη, προβλέπεται να φιλοξενεί πλήθος υπαίθριων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης ανθόκηπο, αστικό αγρό, οικολογικό κιόσκι, πάρκο σκέιτ καθώς και ένα αμφιθεατρικό πάρκο για την ανάπαυση των επισκεπτών και την παρακολούθηση εκδηλώσεων.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 18 =