αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ επένδυση των Ισραηλινών στο Σούνιο

Η επένδυση των Ισραηλινών στο Σούνιο

Μια νέα ξενοδοχειακή επένδυση, για τη δημιουργία μονάδας πέντε αστέρων, υλοποιείται στο Σούνιο από τον όμιλο επενδύσεων WH Europe. Συμμετέχουν ισραηλινά κεφάλαια και το ξενοδοχείο, που θα ονομαστεί Isla Brown Sounio, αποτελεί κομμάτι του αναπτυξιακού σχεδίου της αλυσίδας Brown hotels, που ήδη έχει μονάδες στο κέντρο της Αθήνας, στους Αγίους Θεόδωρους, στην Ερέτρια και στη Χαλκίδα.

Η επένδυση εντάχθηκε ήδη στον αναπτυξιακό νόμο, όπως ανακοινώθηκε πριν δύο ημέρες.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, και πιο συγκεκριμένα στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 αυτού (Ζ ́ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης “WHG ΣΟΥΝΙΟ MANAGEMENT Α.Ε.” με δ.τ. “WHG ΣΟΥΝΙΟ Α.Ε.” που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας πέντε αστέρων (5*).

Η μονάδα θα είναι δυναμικότητας 179 δωματίων/406 κλινών, στην περιοχή Πούντα Ζέζα του Σουνίου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 14,2 εκατ. ευρώ. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής είναι 1,4 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της WH Europe, το ακίνητο είναι ένα πρώην θέρετρο, που αποτελείται από δύο κτίρια, χτισμένο σε συνολική έκταση άνω των 33.000 τ.μ. Η περιοχή είναι γνωστή ως “Πούντα Ζέζα” και πήρε το όνομά της από τη δημοφιλή παραλία που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ακίνητο.

Η WH Europe είναι ένας όμιλος επενδύσεων σε ξενοδοχεία και εμπορικά ακίνητα, με παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Γερμανία.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ομίλου, στρατηγική του επικεντρώνεται στην απόκτηση, την εκ νέου ανάπτυξη και την επανατοποθέτηση περιουσιακών στοιχείων. Το χαρτοφυλάκιό του συνεχώς εξελίσσεται και επεκτείνεται, μέσω εξαγορών περιουσιακών στοιχείων με μεγάλες δυνατότητες.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο θα διαθέτει σπα, γυμναστήριο, παιδική χαρά και αίθουσα συνεδριάσεων για 500 άτομα. Θα υπάρχει επίσης πισίνα στον τελευταίο όροφο με καφέ μπαρ και δωμάτια με ιδιωτική πισίνα. Το project φέρει την υπογραφή των Elastic Architects.

Όπως τονίζεται, το θέρετρο βρίσκεται σε απόσταση 9 λεπτών οδήγησης από το λιμάνι του Λαυρίου, 40 λεπτών από το αεροδρόμιο της Αθήνας, 15 λεπτών από το ναό του Ποσειδώνα, 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και 1 ώρα και 15 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − six =