αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ επέλαση των Κινέζων: Η Xiaomi ετοιμάζει επενδύσεις 7 δισ. δολαρίων

Η επέλαση των Κινέζων: Η Xiaomi ετοιμάζει επενδύσεις 7 δισ. δολαρίων

Η κινεζική εταιρεία κινητών τηλεφώνων Xiaomi Corp πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 50 δισ. γουάν (5,3 δισ. στερλίνες) στην τεχνητή νοημοσύνη και στις τεχνολογίες πέμπτης γενιάς στην επόμενη πενταετία, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός στον κλάδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, έκανε την ανακοίνωση με επιστολή που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας, αλλά χωρίς να παράσχει συγκεκριμένες επενδυτικές λεπτομέρειες.

“Πρέπει να μετατρέψουμε το συνεχές μας πλεονέκτημα που έχουμε στην τεχνητή νοημοσύνη σε απόλυτη νίκη στο συγκεκριμένο τοπίο, και να εδραιώσουμε το κυρίαρχο καθεστώς που έχουμε στην εποχή των smart”, αναφέρει ο Lei.

Η ανακοινωθείσα επένδυση αυξάνει τη δέσμευση που έκανε πέρυσι η Xiaomi να επενδύσει 10 δισ. γουάν σε πέντε χρόνια, στην στρατηγική της για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά από την Huawei Technologies, η οποία καταλαμβάνει το ποσοστό-ρεκόρ του 42% στην αγορά κινητής της Κίνας με βάση μετρήσεις του γ΄ τριμήνου.

Ο Lei ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι η εταιρεία σχεδίαζε να λανσάρει περισσότερα από 10 μοντέλα 5G το 2020.

Πηγή: capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 1 =