αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελληνική startup SafeSize «σήκωσε» χρηματοδότηση 14 εκατ. ευρώ- Σε βοηθά να βρεις παπούτσια «στα μέτρα σου» χωρίς καν να τα δοκιμάσεις

Η Ελληνική startup SafeSize «σήκωσε» χρηματοδότηση 14 εκατ. ευρώ- Σε βοηθά να βρεις παπούτσια «στα μέτρα σου» χωρίς καν να τα δοκιμάσεις

Η SafeSize, η καινοτόμος εταιρεία τεχνολογίας που βοηθάει τους καταναλωτές να επιλέξουν παπούτσια με τέλεια εφαρμογή σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, ανακοίνωσε ότι «έκλεισε» γύρο χρηματοδότησης ύψους 14 εκατ. ευρώ.

Στο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν το Phaistos Investment Fund και άλλοι επενδυτές όπως το Convent Capital και 3TS Capital Partners καθώς και ένας στρατηγικός επενδυτής (από τους μεγαλύτερους footwear retailers παγκοσμίως). Τα κεφάλαια θα επενδυθούν στην επέκταση της εταιρείας σε νέες παγκόσμιες αγορές όπως αυτή της Αμερικής, την ενδυνάμωση της παρουσίας της στην Ασία, αλλά και την έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων που λειτουργούν σε υποδομές 5G.

Η χρηματοδότηση έρχεται σε μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης της SafeSize, η οποία διατηρεί γραφεία σε Ελλάδα, Ολλανδία, Σλοβενία, Κίνα και πρόσφατα επέκτεινε την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Μεταξύ των πελατών της SafeSize σε 50 χώρες του κόσμου, συγκαταλέγονται μεγάλες αλυσίδες υπόδησης όπως INTERSPORT, Decathlon, Sports Direct, HOKA, New Balance, Skechers και Marks & Spencer.

Στα χρόνια που δραστηριοποιείται, η SafeSize έχει βοηθήσει πάνω από 20 εκ. καταναλωτές να βρουν παπούτσια “στα μέτρα τους”, δίνοντας λύση σε ένα βασικό πρόβλημα της παγκόσμιας αγοράς παπουτσιών, η οποία ξεπερνάει τα 400 δις ευρώ: “ποιο είναι το σωστό μέγεθος παπουτσιού;”. Μέσω της προηγμένης τεχνολογίας virtual fitting που έχει αναπτύξει, ο έξυπνος αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης της SafeSize «δοκιμάζει» εικονικά όλα τα παπούτσια πάνω στο πόδι του πελάτη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις για παπούτσια με ιδανική εφαρμογή συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών, στη μείωση των επιστροφών καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος από τις άσκοπες μετακινήσεις εμπορευμάτων.

Η SafeSize εκτός από την προηγμένη omnichannel virtual fitting τεχνολογία, έχει επίσης αναπτύξει μια μοναδική 3D shoe scanning τεχνολογία μέσω της οποίας σκανάρει όλα τα παπούτσια της αγοράς. Κάθε χρόνο περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια παπούτσια σκανάρονται σε μία από τις 9 μονάδες της εταιρείας σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική και είναι η μοναδική εταιρεία στον κόσμο που έχει τη δική της βάση δεδομένων για τις εσωτερικές διαστάσεις των παπουτσιών, από αθλητικά μέχρι γόβες και σανδάλια, πολύτιμες πληροφορίες που δεν έχουν ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές παπουτσιών.

Στους επόμενους μήνες, η SafeSize αναμένεται να λανσάρει το νέο καινοτόμο προϊόν της εταιρείας, σχεδιασμένο στο κέντρο Ανάπτυξης και Καινοτομίας της εταιρείας στην Ελλάδα, το Digital Sales Assistant. Πρόκειται για ένα αυτόνομο ηλεκτρονικό πωλητή ο οποίος θα έχει δυνατότητα να προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις στους καταναλωτές συνδυάζοντας τα δεδομένα του ποδιού τους (3D Foot Scan) και τις προσωπικές τους προτιμήσεις με το διαθέσιμο στοκ του εκάστοτε καταστήματος. Αυτή η καινοτομία αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στην εμπειρία του καταναλωτή, δίνοντάς του πλέον τον απόλυτο έλεγχο, και στα λειτουργικά κόστη των καταστημάτων αφού θα μπορούν να συμβουλεύουν και να πωλούν παπούτσια χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία εξειδικευμένου πωλητή.

Με το λανσάρισμα του Digital Sales Assistant, η εταιρεία φέρνει για άλλη μια φορά επανάσταση στον κλάδο της υπόδησης με απώτερο σκοπό να αλλάξει τον τρόπο που τα παπούτσια κατασκευάζονται, πωλούνται και απορρίπτονται, συμβάλλοντας θετικά προς ένα βιώσιμο μέλλον.

“Eίμαι χαρούμενος που με το νέο γύρo χρηματοδότησης, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα, θα μας δοθεί η δυνατότητα να επεκταθούμε σε νέες αγορές του εξωτερικού, να αναπτύξουμε νέα καινοτόμα προϊόντα και να ενισχύσουμε τη δράση μας μέσα από το κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης στην Αθήνα. Ευχαριστούμε πολύ το Phaistos Investment Fund, Convent Capital και 3TS Capital Partners για την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα και στο όραμά μας” δήλωσε ο Άγγελος Σταυράκης, Ιδρυτής και CEO της SafeSize.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =