αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «Ελληνική» startup που εξαγοράστηκε από τη Microsoft, τώρα φτιάχνει εφαρμογή για τα Windows

Η «Ελληνική» startup που εξαγοράστηκε από τη Microsoft, τώρα φτιάχνει εφαρμογή για τα Windows

Πέρυσι τον Μάιο γράφαμε για το μεγάλο deal: Η Microsoft εξαγόρασε την Softomotive. Επίσημα δεν έχει αποκαλυφθεί το οικονομικό τίμημα, ωστόσο πληροφορίες της αγοράς κάνουν λόγο για ένα deal κοντά στα 100 εκατ. δολάρια.

Τώρα η πλέον υπάρχει ένα κέντρο στην Ελλάδα που παράγει προϊόν της Microsoft. Το WinAutomation, η πλατφόρμα αυτοματοποίησης εφαρμογών της Softomotive, που προσφέρεται πλέον δωρεάν στους χρήστες, στις επόμενες εκδόσεις των Windows θα είναι εφαρμογή μέσα στο λειτουργικό σύστημα, όπως για παράδειγμα το Paint.

Αυτό φυσικά αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη από πολλές πλευρές. Τα Windows αποκτούν τεχνολογία αυτοματοποίησης. Θα μπορεί κανείς χωρίς γνώσεις κώδικα να περιγράψει πώς κάνει τη δουλειά του και το λειτουργικό να τη κάνει στη συνέχεια για εκείνον.

Η Softomotive ιδρύθηκε το 2005 στην Ελλάδα, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αργύρη Κανίνη (Πρόεδρος) και τον Μάριο Σταυρόπουλο (CEO). Ωστόσο 10 χρόνια αργότερα μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο.

Δραστηριοποιείται στην υλοποίηση software στους τομείς Robotic Process Automation και Robotic Desktop Automation. Το πελατολόγιο της περιλαμβάνει πλήθος μεγάλων εταιρειών από διάφορους κλάδους, μεταξύ των οποίων η Xerox, η IBM και η KPMG.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 20 =