αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ ελληνική πλατφόρμα που σε βοηθά να κάνεις τις καλύτερες οικογενειακές διακοπές

Η ελληνική πλατφόρμα που σε βοηθά να κάνεις τις καλύτερες οικογενειακές διακοπές

Τι σχέση μπορεί να έχει μια Διεθνολόγος και ειδική στα ελληνοτουρκικά, με το blogging και με προτάσεις για οικογενειακές διακοπές; Αυτές οι δύο φαινομενικά αταίριαστες ιστορίες συνδέονται στην περίπτωση της Ελένης Φωτίου. Η οποία είχε για χρόνια την δική της επαγγελματική διαδρομή, όμως αποφάσισε να αλλάξει μονοπάτι και να ξεκινήσει κάτι δικό της. Κάπως έτσι, μαζί με την ομάδα της (Ιφιγένεια Λαναρά και Εύη Κατσιγιάννη), έφτιαξε το Mamakita. Μια πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορεί να οργανώσει κάποιος τις οικογενειακές διακοπές του. Μια πλατφόρμα που ακολουθεί την παγκόσμια τάση που εστιάζει στη δημιουργία «εμπειριών» και «προσωπικών ιστοριών».

Η Ελένη Φωτίου μιλά στο It’s Possible για το πως ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα, εξηγεί πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να μπει κάποιος full- time στο δικό του project (η ομάδα του Mamakita το κάνει ήδη), ενώ μιλά και για τα μελλοντικά σχέδια σχετικά με την πλατφόρμα.

Αυτή τη στιγμή έχετε μπει full-time στο project σας. Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι τελικά αυτή η μετάβαση; Με δεδομένο ότι εσείς είχατε μια επαγγελματική διαδρομή για αρκετά χρόνια.

Αλλαγές συμβαίνουν ούτως ή άλλως στη ζωή. Το θέμα είναι αν θα σε προλάβουν ή θα τις προλάβεις. Σε μια κομβική στιγμή -τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά – μου έδωσε η Ιφιγένεια (Λαναρά) το βιβλίο «Ποιος πήρε το τυρί μου;» του Spencer Johnson. Τότε είχαμε αρχίσει να δουλεύουμε μαζί το project MAMAKITA, εγώ ως περιεχόμενο και αυτή ως business model για να καταθέσουμε πρόταση στο διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και στο People’s Trust που μας εμπιστεύτηκε. Η μετάβαση, όπως και κάθε αλλαγή, είναι θέμα απόφασης. Δεν συμβαίνει από μόνη της.

Η δυσκολία ή η ευκολία έγκειται στο πόσο εύκολα ή δύσκολα παίρνει κανείς τις αποφάσεις που τον αφορούν. Στους αποφασισμένους πάντως ανοίγουν οι δρόμοι… ή οι ουρανοί (όπως θες πες το)!

Ποια είναι η Νο1 συμβουλή που θα δίνατε σε έναν νέο/α που σκέφτεται να μπει full-time στο δικό του project;

Δεν ξέρω να δίνω συμβουλές σε νέους, γιατί εγώ όταν ήμουν νεότερη δεν άκουγα κανέναν! Επίσης, τώρα που έρχομαι σε επαφή με νεότερους στο πλαίσιο των start ups και του ACE in, κοιτάζω με θαυμασμό την επόμενη γενιά που έρχεται. Είναι γρήγοροι, multi-task, έχουν το προβάδισμα της εξοικείωσης με την τεχνολογία. Ξέρω όμως τι θα ήθελα να πω σε αυτούς που ανήκουμε στην ίδια γενιά, πήραμε πολύ καλή μόρφωση, μίνιμουμ ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, ακαδημαϊκή αναγνώριση, ζήσαμε την ακμή της ευρωπαϊκής ενοποίησης, τα προγράμματα ανταλλαγής, την εξωστρέφεια και γυρίσαμε στα πάτρια γεμάτοι ελπίδες… Και σήμερα, έχουμε λίγο μεγαλώσει, έχουμε υποχρεώσεις, οικογένεια και ίσως αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι σε μια επαγγελματική προσδοκία που δεν πρόλαβε να ευοδώσει. Κι όμως από αυτή τη γενιά γεννιέται σήμερα η Ελλάδα της δημιουργίας και αυτό το βλέπω κάθε μέρα σε κάθε μεριά της Ελλάδας. Χρειάζεται τόλμη -γιατί απαιτείται πολύς κόπος και δουλειά- και ταυτόχρονα ταπεινότητα -για να νικάμε τους εγωισμούς μας και να συνεργαζόμαστε.

Με απλά λόγια, τι κάνει η πλατφόρμα σας;

Η πλατφόρμα δεν κάνει τίποτα από μόνη της. Εμείς οι άνθρωποι, μέσω της πλατφόρμας, σχεδιάζουμε τις ιδανικές διακοπές για οικογένειες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό: από το ορμητήριο και το κατάλυμα μέχρι την ενοικίαση βρεφικού εξοπλισμού ταξιδιού, την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για βρέφη, και όλες τις δραστηριότητες και εμπειρίες που επιθυμεί κάθε οικογένεια να ζήσει.

Παράλληλα, οι ταξιδιώτες που δεν επιθυμούν να πληρώσουν το «πακέτο» της συμβουλευτικής, μπορούν να βρουν και να κλείσουν στην πλατφόρμα τις πιο family & kids’ friendly δραστηριότητες και εμπειρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, τις οποίες είτε παρέχουν δοκιμασμένοι και επιλεγμένοι από εμάς service providers, είτε η ομάδα του ΜΑΜΑΚΙΤΑ με τους συνεργάτες της έχουν σχεδιάσει.

Το προϊόν μας είναι premium και απευθύνεται σε μια niche market που αγοράζει private και tailor made υπηρεσίες και προς το παρόν δεν μας συμφέρει να επενδύσουμε στον αυτοματισμό τους με κάποιον έξυπνο αλγόριθμο.

Ποια είναι η ανταπόκριση που βλέπετε από το κοινό μέχρι τώρα;

«Αρέσουμε» πολύ γενικά! (αστείο!) Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα! Λαμβάνουμε πολλά αιτήματα καθημερινά, αλλά δεν μας έχουν βρει, ούτε έχουμε βρει τους πελάτες μας στην Ευρώπη. Αντίθετα, χωρίς καθόλου διαφήμιση μέχρι στιγμής, έχουμε μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και είναι εύκολο να αντιληφθούμε γιατί. Γιατί πολύ απλά, οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν αμέσως τι είναι ο «ταξιδιωτικός σύμβουλος». Είναι ο άνθρωπος που «προσλαμβάνεις» για να δουλέψει για σένα -και όχι για τα ξενοδοχεία ή τους παρόχους υπηρεσιών- προκειμένου να ζήσεις αυτό που ονειρεύεσαι. Και φυσικά γνωρίζουν ότι αυτός πρέπει να πληρωθεί για το χρόνο, την έρευνα, την ευθύνη, τη γνώση, την έμπνευση και την ασφάλεια που θα προσδώσει στο σχεδιασμό του ταξιδιού σου.

Βλέποντας το καθαρά business κομμάτι, κάποιος θα αναρωτηθεί: Πως βγάζει χρήματα το συγκεκριμένο project; Με δεδομένο ότι δεν μιλάμε για ένα παραδοσιακό marketplace.

Πληρωνόμαστε λιανική απευθείας από τους πελάτες για τις συμβουλευτικές μας υπηρεσίες και την κατάρτιση του ταξιδιωτικού τους -προσωπικού και οικογενειακού- οδηγού με κείμενα, συμβουλές και συστάσεις (χωρίς λογοκρισία), χάρτες και 24ωρη εξυπηρέτηση από τηλεφώνου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τις δραστηριότητες, λαμβάνουμε ποσοστό από τις κρατήσεις ως επιβράβευση για τη συνεργασία που χτίσαμε με τους καλύτερους. Φυσικά το κόστος της συμβουλευτικής φροντίζουμε να υπερτερεί αισθητά, ούτως ώστε να μην υπάρχει κανένα ποσοστό κέρδους που να μας εμποδίζει να συστήσουμε κάποιον άλλον ακόμα και μη συνεργαζόμενο με εμάς πάροχο δραστηριότητας, αν πιστεύουμε ότι είναι πιο ταιριαστός στο προφίλ του ταξιδιώτη μας.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα από εδώ και στο εξής;

Πρωτίστως να ανταπεξέλθουμε με απόλυτη επιτυχία, όπως είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει, στους επικείμενους ταξιδιώτες που μας εμπιστεύτηκαν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία προκύπτουν συνεχώς βελτιώσεις και αλλαγές που θα μας κάνουν καλύτερους την επόμενη σεζόν.

Παράλληλα να εντάσσουμε όλες τις δραστηριότητες που έχουμε συγκεντρώσει και δεν είναι online ακόμα, που καλύπτουν όλη την Ελλάδα, να εντοπίζουμε και να δημιουργούμε συνεχώς νέες, γιατί αυτή είναι και η ουσία του ταξιδιού και η ζωή μας που κάναμε επάγγελμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 1 =