αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ελληνική οινοποιία Semeli «ρίχνει» 1,5 εκατ. ευρώ και ετοιμάζει μεγάλες κινήσεις

Η ελληνική οινοποιία Semeli «ρίχνει» 1,5 εκατ. ευρώ και ετοιμάζει μεγάλες κινήσεις

Επενδύσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ δρομολογεί η οινοποιία Semeli βάζοντας ως στόχο το διπλασιασμό των εξαγωγών της μέσα σε μια τριετία αλλά και την επέκταση των αμπελώνων της.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας την εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, την αύξηση των στρεμμάτων από τα οποία προέρχεται η πρώτη ύλη καθώς επίσης και η δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας και υποδοχής των επισκεπτών.

Όπως διαβάζουμε στο Ypaithros.gr, η Semeli έκλεισε το 2016 με τζίρο 3 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2017 ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί στα 4 εκατ. ευρώ. Τα μηνύματα από τη μέχρι στιγμής πορεία των οικονομικών μεγεθών είναι άκρως ενθαρρυντικά αφού τα λειτουργικά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του έτους «τρέχουν» με ρυθμούς 25%.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με δημοσιογράφους τη Δευτέρα 3 Ιουλίου η μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Semeli, Μυρτώ Σάλλα «η επένδυση αναβαθμίζει το χώρο παραγωγής με state of the art εξοπλισμό και σύγχρονα συστήματα οινοποίησης, αναδεικνύοντας το Οινοποιείο σε σημείο αναφοράς, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το εξωτερικό».

Οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, θα γίνουν με σκοπό να δημιουργηθεί στο οινοποιείο ένα σύγχρονο εκθετήριο και πωλητήριο κρασιών, καθώς και ξεχωριστοί χώροι γευσιγνωσίας, εκπαίδευσης και παρουσίασης των προϊόντων. Συγχρόνως, η μεγάλη αίθουσα θα διατίθεται και για ιδιωτικές εκδηλώσεις, ενώ αναδιαμορφώνεται το κελάρι, όπου επεκτείνονται και εξελίσσονται οι σύγχρονες και ποιοτικές μέθοδοι παλαίωσης, ενώ δημιουργούνται οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν μοναδικές οινικές εμπειρίες των φίλων του κρασιού.

Στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά του οινοποιείου, θα διαμορφωθούν 10 πολυτελείς σουίτες για τη φιλοξενία επισκεπτών και οινόφιλων, καθώς και για τα μέλη του Semeli Wine Club. Πρόκειται για ένα club ειδικών προνομίων, τα μέλη του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν πρώτοι τις νέες σοδειές, να συμμετέχουν σε κάθετες γευστικές δοκιμές και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο οινοποιείο, ενώ θα απολαμβάνουν προνομίων τόσο στις τιμές των κρασιών, όσο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Η Semeli συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά οινοποιεία της χώρας, δήλωσε ο κ. Λεωνίδας Νασιάκος, οινολόγος και Γενικός Διευθυντής της, προσθέτοντας ότι στόχος της Εταιρίας είναι να διπλασιάσει το ποσοστό των εξαγωγών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, οι οποίες στην παρούσα φάση ανέρχονται περίπου στο 15% του συνολικού της τζίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα της Semeli εξάγονται κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη κ.ά.

Η εταιρεία επενδύει συστηματικά στην εξωστρέφεια, «καλλιεργώντας» την πρόσβαση σε δίκτυα διανομής και προώθησης οίνου σε όλον τον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − fourteen =