αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελληνική εταιρία που κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 40% μέσα στην πανδημία. Εκτόξευση κατά 90% στις εξαγωγές

Η Ελληνική εταιρία που κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 40% μέσα στην πανδημία. Εκτόξευση κατά 90% στις εξαγωγές

Με αύξηση πωλήσεων κατά 40%, σχεδόν διπλάσιες εξαγωγές και εμφάνιση κερδών έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2020 για την «Παπουτσάνης». Η εταιρεία, αν και το πρώτο τρίμηνο είχε απώλειες από την κατηγορία των ξενοδοχειακών προϊόντων, αυτές υπεραντισταθμίστηκαν από την αύξηση των πωλήσεων σαπουνιών και σαπωνόμαζας (η πρώτη ύλη για την παρασκευή σαπουνιών).

Το επόμενο διάστημα, δε, σημαντική στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας αναμένεται να είναι η συμβολή της παραγωγής αντισηπτικών σκευασμάτων, δραστηριότητα η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο, επίσης στη σκιά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 8,1 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 έναντι 5,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019, καταγράφοντας αύξηση 40%. Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 5,4 εκατ. ευρώ έναντι 2,8 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 90%, και αντιπροσωπεύουν το 67% του συνολικού τζίρου έναντι 49% πέρυσι. Τα κέρδη μετά φόρων ήταν 0,5 εκατ. ευρώ έναντι μηδενικών κερδών το α΄ τρίμηνο του 2019.

Οι πωλήσεις των ξενοδοχειακών προϊόντων της εταιρείας μειώθηκαν κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Η μείωση στην εγχώρια αγορά ήταν 53%, καθώς τα ξενοδοχεία δεν προχώρησαν σε αγορές ξενοδοχειακών προϊόντων για την περίοδο του Πάσχα, ενώ στο εξωτερικό 18%, καθώς σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική, οι περιορισμοί σε ταξίδια και η επακόλουθη μείωση διανυκτερεύσεων εφαρμόστηκαν αργότερα. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 η «Παπουτσάνης» αναμένει μεγαλύτερη υστέρηση εσόδων από αυτή την κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσλήψεις σε 8 ειδικότητες κάνει η Παπουτσάνης- Που να στείλεις βιογραφικό

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − twelve =