αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελληνική εταιρία που… κέρδισε την Tesla στις μπαταρίες, τώρα «αποβιβάζεται» στις ΗΠΑ

Η Ελληνική εταιρία που… κέρδισε την Tesla στις μπαταρίες, τώρα «αποβιβάζεται» στις ΗΠΑ

Τον περασμένο Απρίλιο γράφαμε εδώ στο It’s Possible για την Sunlight και την ανοδική τροχιά της. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Sunlight αποτελεί σήμερα έναν παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά μπαταρίας για ηλεκτρικά οχήματα βιομηχανικής χρήσης και με ορμητήριο τα δύο εργοστάσιά της στην Ξάνθη και την Κομοτηνή καταφέρνει να ανταγωνίζεται και να πρωτοπορεί απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές της, στον κλάδο της βιομηχανικής μπαταρίας.

Τώρα έρχεται το επόμενο βήμα αφού η εταιρία «αποβιβάζεται» στις ΗΠΑ. Αυτό θα γίνει μέσω της θυγατρικής SUNLIGHT BATTERIES USA Inc. που μόλις δημιουργήθηκε.

Η κίνηση αυτή αποτελεί για τη SUNLIGHT ένα μεγάλο βήμα ανάπτυξης στη στρατηγικής σημασίας αγορά της Αμερικής, καθιστώντας την πλέον ισχυρό παίχτη στον κλάδο βιομηχανικών μπαταριών. Η ίδρυση της νέας θυγατρικής της SUNLIGHT θα συνοδευτεί και με την έναρξη λειτουργίας της μεγαλύτερης μονάδας συναρμολόγησης της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο για βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου και λιθίου, με την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας να τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εδραιωμένη ισχυρή θέση της SUNLIGHT στην Ευρωπαϊκή αγορά της έδωσε τη δύναμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, με την επέκτασή της στην Αμερική μέσω της ίδρυσης της SUNLIGHT BATTERIES USA Inc. Ήδη, τα τελευταία 6 χρόνια η SUNLIGHT διαγράφει μία αρκετά δυναμική πορεία στην αγορά της Αμερικής, παρέχοντας όλη τη γκάμα των βιομηχανικών μπαταριών και φορτιστών της για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), σε σημαντικούς διεθνείς συνεργάτες του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με αφορμή την ίδρυση της SUNLIGHT BATTERIES USA Inc., ο Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: “Η είσοδος της SUNLIGHT στην αγορά των ΗΠΑ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στο πλάνο ανάπτυξής μας. Με την ίδρυση της SUNLIGHT BATTERIES USA Inc., δημιουργούμε τη μεγαλύτερη μονάδα συναρμολόγησης της εταιρείας και αποκτάμε καίρια γεωγραφική θέση, σε μια αγορά στην οποία εξάγουμε τα τελευταία έξι χρόνια. Η εγγύτητα αυτή θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας στους καλύτερους δυνατούς χρόνους παράδοσης, ανταποκρινόμενοι στις απαιτητικές ανάγκες της Αμερικανικής αγοράς. Η επένδυση των 10 εκατ. δολαρίων για την επόμενη τριετία αποτελεί την αφετηρία για την υποστήριξη της οργανικής μας ανάπτυξης, παράλληλα όμως εξετάζουμε και άλλες στρατηγικές, επενδυτικές πρωτοβουλίες”.

Οι μπαταρίες που… κερδίζουν την Tesla

Πριν μερικούς μήνες η Sunlight λανσάρισε την πρώτη έξυπνη μπαταρία λιθίου, που προορίζεται για το core business της, δηλαδή τα ηλεκτρικά οχήματα βιομηχανικής χρήσης. Πρόκειται για έναν κλάδο με ραγδαία ανάπτυξη, ο οποίος το 2008 αριθμούσε πωλήσεις 487 χιλιάδων οχημάτων, το 2018 διπλασιάστηκε στα 966 χιλιάδες οχήματα και το 2030 αναμένεται να φτάσει το 1,757 εκατ. οχήματα.

Ποια είναι όμως τα κύρια πλεονεκτήματα του προϊόντος της ελληνικής βιομηχανίας; Προσφέρει πλεονεκτήματα που δεν παρέχουν οι μπαταρίες μολύβδου, όπως επαναφόρτιση οποιαδήποτε στιγμή, μεγαλύτερο χρόνο ζωής, δε χρειάζεται συντήρηση και παρουσιάζει υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας που φτάνει το 35%. Παράλληλα η πρωτοποριακή κατασκευή του module δεν υπάρχει σε άλλη μπαταρία διεθνώς και αποτελεί καινοτομία της Sunlight με επίπεδο ασφάλειας που δεν υπάρχει αλλού και στιβαρή κατασκευή.

Μάλιστα η τεχνολογία των στοιχείων της ελληνικής μπαταρίας, υπερέχει σε επίπεδο ασφάλειας ακόμη και έναντι των στοιχείων της Tesla, τα οποία έχουν εμφανίσει προβλήματα με αναφλέξεις. Είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί κάτι στην μπαταρία της Sunlight αφού θα πρέπει προηγουμένως να ξεγελαστούν 17 επίπεδα ασφάλειας που αποτελούν αξεπέραστη δικλείδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 6 =