αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελληνική εταιρία που εξάγει σε 60 χώρες και εξαγοράστηκε από πολυεθνική

Η Ελληνική εταιρία που εξάγει σε 60 χώρες και εξαγοράστηκε από πολυεθνική

Μπορεί το όνομα Arivia να μην λέει πολλά όμως το προϊόν Viotros που είναι το βασικό της brand είναι ιδιαίτερα γνωστό στους λάτρεις των φυτικών τυροκομικών. Στους Έλληνες καταναλωτές είναι επίσης γνωστό το φυτικό τυρί της Viofast. Διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Βόρεια Ελλάδα όπου εργάζονται 300 άτομα και το εργοστάσιο της έχει την δυνατότητα παραγωγής 2.500 τόνων το μήνα. Είναι κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στα φυτικά τυριά με βασικό συστατικό το λάδι καρύδας.

Το 2019 η εταιρία εξαγοράστηκε από την πολυεθνική Upfield.

Στο χαρτοφυλάκιο της διαθέτει πάνω από 500 κωδικούς προϊόντων από τους οποίους οι 300 αφορούν καινοτόμα προϊόντα. Στα πλεονεκτήματα της είναι ότι μπορεί να παράγει φυτικά τυροκομικά τόσο για αναπτυγμένες αγορές όσο και πιο οικονομικά προϊόντα που απευθύνονται σε περιορισμένα βαλάντια.

Όπως αναφέρει το News247.gr, η Arivia είναι κορυφαία εταιρεία στον τομέα της στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ έχει ισχυρή και ταχύτατα αναπτυσσόμενη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εξάγει σε περίπου 60 χώρες αυξάνοντας συνεχώς το εξαγωγικό της αποτύπωμα εισερχόμενη σε νέες χώρες και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό οι πωλήσεις της το 2017 ανήλθαν σε 40,6 εκατ. ευρώ έναντι 37,9 το 2016 με τα κέρδη EBITDA να διαμορφώνονται το 2017 σε 10,7 εκατ. ευρώ από 6,2 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Σύμφωνα με πληροφορίες το 2018 ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 20% στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA φέρεται να διαμορφώθηκαν στα 12 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − six =