αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ελληνική αγορά… ξέμεινε από Rolex

Η Ελληνική αγορά… ξέμεινε από Rolex

Σοβαρές ελλείψεις διαθεσιμότητας σε ρολόγια της Rolex εμφανίζει αυτή τη στιγμή η ελληνική αγορά, τόσο στα επίσημα σημεία πώλησης στην οδό Κολοκοτρώνη και στην οδό Βαλαωρίτου, όσο και σε επίσημους συνεργάτες – διανομείς της μάρκας πολυτελών ρολογιών.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, είναι χαρακτηριστικό ότι οι βασικοί κωδικοί όπως είναι τα Submariner, τα Datejust, τα Daytona και όχι μόνο είναι ουσιαστικά εκτός αγοράς. Μάλιστα, το σύνολο των καταστημάτων λιανικής πώλησης που διαθέτουν τη σειρά της Rolex στην Ελλάδα βρέθηκε χωρίς αποθέματα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Επί του παρόντος αναμένονται ορισμένα ρολόγια εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία δεν είναι επισήμως γνωστό τι ακριβώς θα στείλει η ελβετική ωρολογοποιία στην Ελλάδα ούτε και σε τι αριθμό. Σε κάθε περίπτωση οι ποσότητες που παραδίδονται στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου ποτέ δεν γίνονται γνωστές εκ των προτέρων στις εκάστοτε θυγατρικές της Rolex ή στους εκάστοτε διανομείς.

Επί του παρόντος μεγάλη ένταση παρατηρείται σε αυξήσεις τιμών στα μεταχειρισμένα ρολόγια της Rolex, όπου κατά περίπτωση μπορεί να συναντήσει κανείς λιανικές τιμές αυξημένες έως και κατά 30% ή και περισσότερο σε σχέση με τα καινούργια ρολόγια. Οι ελλείψεις είναι τέτοιες που εκ των πραγμάτων για να καλυφθεί η ζήτηση δουλεύει η παράλληλη αγορά των μεταχειρισμένων. 

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς η ζήτηση για τη μάρκα κατά την διάρκεια της πανδημίας εκτοξεύθηκε παγκοσμίως. Ο λόγος σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ότι πολλοί αγοραστές ή εν δυνάμει αγοραστές Rolex βλέπουν μία επενδυτική ευκαιρία πίσω από την αγορά ενός τέτοιου ρολογιού. Οι ενδιαφερόμενοι διαισθάνονται αφενός ότι μπορούν να κερδίσουν χρήματα κατά την πώλησή τους, αφετέρου λόγω της αξίας που έχουν αποκτήσει τα συγκεκριμένα ρολόγια μπορεί κανείς να τα ρευστοποιήσει, αποκτώντας άμεσα μετρητά. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 4 =