αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ελλάδα στους ασφαλέστερους προορισμούς, μετά το lockdown: Τι αναφέρει μεγάλο Αυστριακό περιοδικό

Η Ελλάδα στους ασφαλέστερους προορισμούς, μετά το lockdown: Τι αναφέρει μεγάλο Αυστριακό περιοδικό

Το 90% των Αυστριακών επρόκειτο να ταξιδέψουν το καλοκαίρι του 2020. Αυτό λέει έρευνα της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων της Αυστρίας “Ruefa, Reisekompass“.

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Αυστριακούς; Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος, Κροατία.

Παίρνοντας αφορμή από αυτά τα στοιχεία, το μεγαλύτερο αυστριακό τουριστικό περιοδικό TAI δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: “Σταδιακή χαλάρωση του Lockdown – Ανάλυση των ταξιδιών στους 6 top προορισμούς”.

Το άρθρο απαριθμεί τις μεσογειακές χώρες και μερικά στοιχεία που τις συνοδεύουν σε αυτή τη φάση.

Η Ελλάδα αναφέρεται πρώτη ως ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού (βαθμίδα ασφαλείας 4, όπως Αίγυπτος και Κροατία), με επισήμανση στην κυριαρχία της χώρας μας μεταξύ των καλοκαιρινών προορισμών στην αυστριακή τουριστική αγορά, λόγω απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με 21 ελληνικούς προορισμούς και πτήσεις που θα άρχιζαν από τον Μάιο 2020.

Αναφέρεται στο μικρό αριθμό των κρουσμάτων και στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, της Δευτέρας, 13 Απριλίου 2020.

Ισπανία

Ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης, 6, επεξεργάζεται διάφορα σενάρια επανεκκίνησης του τουρισμού. Παρόλα αυτά δεν θεωρείται δυνατή η άφιξη ξένων τουριστών στα Κανάρια και στις Βαλεαρίδες. Επίσης θεωρείται ότι μόνο από το Φθινόπωρο θα μπορέσει η χώρα να δεχθεί και πάλι τουρίστες.

Τουρκία

Η Τουρκία, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στην κατηγορία 4, ανέβηκε στην ανώτερη βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης, 6, λόγω της εξαιρετικά γρήγορης έξαρσης της επιδημίας σε όλη τη χώρα. Εικάζεται επομένως ότι το τουριστικό ρεύμα προς Τουρκία από την Αυστρία δεν θα υπάρξει για αυτό το καλοκαίρι.

Ιταλία

Δεν θεωρείται δυνατή η εκτίμηση για το πότε θα εξέλθει η Ιταλία από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αίγυπτος

Ανήκει όπως η Ελλάδα και η Κροατία στη βαθμίδα 4. Δεν υπάρχουν όμως πληροφορίες για το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι η σεζόν.

Κροατία (βαθμίδα ασφαλείας 4)

Εδώ αναμένεται ότι κάποιοι Αυστριακοί θα πραγματοποιήσουν διακοπές. Η χώρα γειτνιάζει με την Αυστρία και είναι προσβάσιμη μέσω Σλοβενίας.






ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − four =