αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ελλάδα πρωταθλήτρια στις ναυλώσεις θαλαμηγών για το 2022

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στις ναυλώσεις θαλαμηγών για το 2022

Μπορεί η πανδημία να συνεχίζει και τα διεθνή ταξίδια να παραμένουν όμηρος της μετάλλαξης «Ομικρον», αλλά ένα κομμάτι του ελληνικού τουρισμού έχει φτάσει στην παγκόσμια κορυφή και συνεχίζει την αλματώδη ανάπτυξή του: η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής τον υψηλότερο αριθμό ναυλώσεων θαλαμηγών μήκους άνω των 20 μέτρων σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους προορισμούς διεθνώς για το καλοκαίρι του 2022, με επιβεβαιωμένες κρατήσεις στο 57% του διαθέσιμου στόλου.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της International Yacht Company (IYC), μιας από τις μεγάλες εταιρείες yachting παγκοσμίως, που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο στόλο ναυλώσεων πολύ μεγάλων θαλαμηγών και από τις τρεις κορυφαίες σε πωλήσεις yachts διεθνώς.

Η επερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν, αυτή του 2022, έχει ξεκινήσει δυνατά παγκοσμίως, με πολλές επιβεβαιωμένες κρατήσεις. Η δυνατότητα να ναυλώσουν οι πελάτες σκάφη με πλήρως εμβολιασμένα πληρώματα, το ενδιαφέρον για εξερεύνηση καινούργιων περιοχών και η προσδοκώμενη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών αποτελούν παράγοντες που αναμένεται να οδηγήσουν σε αύξηση της ζήτησης, ιδιαίτερα στη Μεσόγειο.

Νο1 προορισμός

Ωστόσο η Ελλάδα φαίνεται πως έχει αναδειχθεί σε παγκόσμια πρωταθλήτρια: παρά το «cabotage», τους περιορισμούς δηλαδή στη δρομολόγηση διεθνών θαλαμηγών στην επικράτεια, το 2021 η Ελλάδα παρέμεινε ο νούμερο ένα προορισμός σε ναυλώσεις σκαφών παγκοσμίως, με μερίδιο αγοράς 24% επί του συνόλου των εβδομάδων κρατήσεων. Η ζήτηση ξεπέρασε και πάλι την προσφορά και η Ελλάδα φέτος ξεπέρασε τη Γαλλία (19%) και την Ιταλία (17%), που παραδοσιακά αποτελούν τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, σημειώνει η IYC.

Πλέον υπάρχουν 8.538 super yachts στον κόσμο και περίπου 350 από αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 1 =