αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Ελλάδα είναι στον πάτο της Ευρώπης, σε ότι αφορά τις ταχύτητες στο ίντερνετ. Μόνο η Αλβανία και το Αζερμπαϊτζάν είναι χειρότερες

Η Ελλάδα είναι στον πάτο της Ευρώπης, σε ότι αφορά τις ταχύτητες στο ίντερνετ. Μόνο η Αλβανία και το Αζερμπαϊτζάν είναι χειρότερες

Η εποχή που για να “ανοίξει” μία σελίδα στο ίντερνετ μπορεί και να ήθελες και ένα λεπτό ακούγεται αρκετά μακρινή όμως η απόσταση που έχουμε διανύσει από τότε δεν είναι δα και πολύ μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς το που έχουν φθάσει χώρες οι οποίες καν δεν διέθεταν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η Ελλάδα αυτή την περίοδο μπορεί να αφήνει με γοργούς ρυθμούς πίσω την εποχή του χαλκού με τους τρεις παρόχους (ΟΤΕ, Vodafone, Wind) να έχουν μοιραστεί την πίτα των οπτικών, όμως η εικόνα με την οποία αποχαιρέτησε το 2017 είναι μάλλον αποκαρδιωτική.

Συγκεκριμένα με βάση το Speedtest Global Index του Δεκεμβρίου του 2017 η Ελλάδα καταλαμβάνει την 43 θέση στην Ευρώπη έχοντας μόνες χώρες πίσω της την Αλβανία και το Αζερμπαϊτζάν. Η Ισλανδία η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση στην ήπειρο μας “τρέχει” με δεκαπλάσια μέση ταχύτητα σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ η βαλκανική Ρουμανία με μέση ταχύτητα 98,64 Mbps στο download. Η τελευταία μαζί με την Ουγγαρία που την ακολουθεί έχουν πετύχει να προσθέσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις προσέλευση ξένων εταιρειών στα εδάφη τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η Ελλάδα βρίσκεται στην 90η θέση πίσω από την Κένυα, τις Φιλιππίνες και το Νεπάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παγκόσμια μέση ταχύτητα download είναι στα 40,71 Mbps (14,81 στην Ελλάδα) και η αντίστοιχη για το upload στα 20.33 Μbps, σχεδόν δεκαπλάσια σε σχέση με την Ελλάδα (2,65 Mbps).

Ευχάριστη έκπληξη είναι οι ταχύτητες στην κινητή τηλεφωνία καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην 22 θέση παγκοσμίως (σ.σ. σε μικρότερο αριθμό χωρών σε σχέση με την σταθερή) με ταχύτητες πάνω από τον μέσο όρο. Συγκεκριμένα ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο η ταχύτητα του download είναι στα 21,25 Mbps στην Ελλάδα βρίσκεται στα 35,06 και στο upload η διαφορά διαμορφώνεται στο 11,54 έναντι 8,88 υπέρ της χώρας μας.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 18 =