αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Ελλάδα είναι μέσα στις κορυφαίες χώρες, όπου το mobile internet είναι πιο γρήγορο από το Wifi

Η Ελλάδα είναι μέσα στις κορυφαίες χώρες, όπου το mobile internet είναι πιο γρήγορο από το Wifi

Wi-Fi και mobile συνδέσεις “πορεύονται” μαζί τα τελευταία χρόνια, με τις δεύτερες να είναι έτοιμες να υποδεχθούν μία μεγάλη “πρόκληση” που δεν είναι άλλη, φυσικά, από τα δίκτυα 5G. Τι συμβαίνει όμως με τις ταχύτητες;

Η έρευνα της OpenSignal που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες με μετρήσεις σε όλο τον κόσμο έβγαλε το συμπέρασμα ότι σε 33 χώρες (το 41% των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα – συνολικά 80) οι χρήστες smartphones πλέον έχουν υψηλότερες ταχύτητες download χρησιμοποιώντας ένα mobile δίκτυο παρά Wi-Fi συνδέσεις.

OpenSignal

Ανάμεσα σ’ αυτές τις χώρες αξιοσημείωτο είναι το ότι “πρωταγωνιστεί” και η Ελλάδα, η οποία καταλαμβάνει την 5η θέση, κρίνοντας με βάση τη μεγαλύτερη διαφορά των Mbps στις download speeds ανάμεσα σε Mobile και Wi-Fi συνδέσεις, ακολουθώντας την Αυστραλία, το Λίβανο, το Κατάρ και το Ομάν.

Στην ίδια έρευνα, υπάρχουν μετρήσεις και όσον αφορά τη σύγκριση των ταχυτήτων LTE και Wi-Fi δικτύων, που δείχνουν ότι ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό χωρών απολαμβάνει γρηγορότερες ταχύτητες στην πρώτη περίπτωση. Και εδώ η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας με τη μεγαλύτερη διαφορά ταχυτήτων, ακολουθώντας τις ίδιες χώρες αλλά με διαφορετική σειρά (Λίβανος, Ομάν, Κατάρ και Αυστραλία).

OpenSignal2

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 7 =