αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ελλάδα είναι έτοιμη να φέρει «πράσινες» επενδύσεις ύψους ως 3 δισ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να φέρει «πράσινες» επενδύσεις ύψους ως 3 δισ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg

H Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί σε δημοπράτηση 2.6 gigawatts ηλιακής και αιολικής ενέργειας για να προσελκύσει επενδύσεις και να βελτιώσει τα διαπιστευτήρια της χώρας ως προς την καθαρή ενέργεια, αναφέρει ρεπορτάζ του «Bloomberg» μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο πρώτος διαγωνισμός για νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολικά και φωτοβολταϊκά), θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

«Από τώρα και στο εξής, η παραγωγή και οι τιμές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα καθοριστούν με ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, συμπληρώνει το ίδιο ρεπορτάζ. Η «κίνηση θα πρέπει να ενθαρρύνει επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από 2,5 δισ. έως 3 δισ. ευρώ, ειδικά στην αιολική ενέργεια».

Η κυβέρνηση δημοσίευσε τους τελικούς κανόνες για την πρώτη πρόσκληση σε διαγωνισμό που σκιαγραφεί το χρονοδιάγραμμα και το μέγεθος των έργων που θα ανατεθούν.

Ο πρώτος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου και θα εκχωρήσει άδειες για την κατασκευή 300 megawatts αιολικής ενέργειας και 300 megawatts ηλιακών φωτοβολταϊκών. Η μετάβαση σε πλειστηριασμούς από τιμολογιακές τροφοδοσίες ακολουθεί μια κίνηση που έχουν κάνει οι περισσότερες ανανεώσιμες αγορές. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους θεσμικούς παράγοντες στην αγορά αιολικής ενέργειας, αλλά υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, κυρίως σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια», δήλωσε ο Δημήτρης Ασιμάκης, συνεργάτης της Norton Rose Fulbright LLP, μιας δικηγορικής εταιρείας που συμβουλεύει εταιρείες για επενδύσεις στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας, γράφει το Bloomberg.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =