αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εκδότρια του «γίγαντα» BuzzFeed παραθέτει την ερώτηση που θα σε φτάσει στην επιτυχία

Η εκδότρια του «γίγαντα» BuzzFeed παραθέτει την ερώτηση που θα σε φτάσει στην επιτυχία

Το BuzzFeed το γνωρίζουν σχεδόν όλοι. Είναι το site που έχει καταφέρει να διαθέτει εκατομμύρια αναγνώστες, εστιάζοντας κυρίως σε viral θέματα. Η εκδότρια του site, Dao Nguyen, σε ομιλία της στο TEDx απάντησε σε μια μεγάλη ερώτηση: Τελικά, τι μπορεί να σε κάνει viral;

Τα δεδομένα γίνονται λίγο πιο ξεκάθαρα, αν απαντήσεις μια άλλη ερώτηση: Πως βοηθάς τους χρήστες να κάνουν μια δουλειά στη ζωή τους; Δεν χρειάζεται να είναι μια business δουλειά. Μπορεί ένα άρθρο να τους βοηθά να γελάσουν (δες π.χ. τα βίντεο με αστεία ζώα). Μπορεί ένα άρθρο να τους βοηθά να μάθουν κάτι. ‘Η μπορείς να τους βοηθήσεις να συνδεθούν με άλλους ανθρώπους.

Οι περισσότερες εταιρίες σαν το BuzzFeed, σκέφτονται τα data σαν να είναι δικά τους. Μιλούν για: «δικά μου page views, δικούς μου χρήστες, δικούς μου followers». Όπως εξήγησε η Nguyen αυτό είναι λάθος. Και το BuzzFeed προσπαθεί να προσφέρει περιεχόμενο προσαρμοσμένο στους χρήστες του. Δίνοντας τους πραγματική αξία. Το περιεχόμενο προσαρμόζεται στους χρήστες, όχι το αντίστροφο.

Το BuzzFeed κερδίζει γιατί οι αναρτήσεις του έχουν πολλές φορές εκατομμύρια προβολές σελίδας. Αλλά οι χρήστες κερδίζουν επίσης. Αυτή είναι η εκπληκτική επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 3 =