αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Εθνική Τράπεζα έλαβε το πρόστιμο 252.000 ευρώ επειδή κράταγε εργαζομένους εκτός ωραρίου

Η Εθνική Τράπεζα έλαβε το πρόστιμο 252.000 ευρώ επειδή κράταγε εργαζομένους εκτός ωραρίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχων για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας, εντοπίστηκαν σε παράρτημα μεγάλης τράπεζας, υστέρα από επιτόπιο έλεγχο επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), 14 παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Left.gr, η τράπεζα που έλαβε το πρόστιμο, είναι η Εθνική Τράπεζα. Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, επιβλήθηκαν κυρώσεις ύψους 252.000 ευρώ, με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «η αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας αποτελεί κεντρικό στόχο της δράσης του ΣΕΠΕ, συμβάλλοντας στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και στη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης. Το ΣΕΠΕ θα συνεχίσει τους στοχευμένους ελέγχους για την αντιμετώπιση κάθε πτυχής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Καλούμε τους/τις εργαζόμενους/νες να απευθύνονται στις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας ή στη γραμμή 15512 για επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες».

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Μάρτιο, το ΣΕΠΕ επέβαλλε πρόστιμο στην Εθνική Τράπεζα έπειτα από προσφυγή 15 εργαζομένων, προερχόμενων από την ETHNODATA, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν είχαν υπαχθεί στις διατάξεις της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 9 =