αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ΔΕΗ βγάζει στην σύνταξη 220 υπαλλήλους που κοστίζουν ετησίως 12 εκατ. ευρώ

Η ΔΕΗ βγάζει στην σύνταξη 220 υπαλλήλους που κοστίζουν ετησίως 12 εκατ. ευρώ

Το πλάνο ανανέωσης του προσωπικού της, με αποχωρήσεις εργαζόμενων που έχουν συμπληρώσει το όριο της σύνταξης, οι οποίοι θα αντικατασταθούν με νεότερους, θέτει σε εφαρμογή η ΔΕΗ. Σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, στην ατζέντα των θεμάτων περιλαμβάνεται η εισήγηση για την αποχώρηση 220 υπαλλήλων που έχουν θεμελιωμένα πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ως προς το μισθολογικό τους κλιμάκιο έχουν “πλαφονάρει”. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κοστίζουν στην εταιρεία πάνω από 12 εκατ. ετησίως.

Οι εργαζόμενοι αυτοί ανήκουν σε 3 κατηγορίες:
• Υπάλληλοι που ανήκουν στην κατηγορία των υπερβαρέων άνω των 60 ετών
• Απλοί υπάλληλοι άνω των 62 ετών και
• Στελέχη άνω των 65 ετών

Σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης που θα τεθεί προς έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο, θα δοθεί στους εργαζόμενους χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους, να αποδεχθούν την πρόταση για οικειοθελή αποχώρηση. Όσοι δεχθούν θα πάρουν πέραν της προβλεπόμενης αποζημίωσης των 15 χιλιάδων ευρώ, επιπλέον ποσό ύψους 5 χιλιάδων ευρώ. Δηλαδή σε περίπτωση που αποδεχθούν και οι 220 υπάλληλοι τότε το συνολικό κόστος για τη ΔΕΗ θα ανέλθει στα 4,4 εκατ. ευρώ.

Εφόσον υπάρξουν υπάλληλοι που δε θα δεχθούν την πρόταση τότε από το νέο έτος θα ξεκινήσουν οι απολύσεις που βάσει νόμου δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 30 το μήνα. Εάν υποθετικά δεν δεχθεί κανείς υπάλληλος την πρόταση για οικειοθελή αποχώρηση τότε οι απολύσεις θα ολοκληρωθούν σε 7 μήνες, μέχρι τον Ιούλιο.

Το πλάνο για την αποχώρηση των υπαλλήλων με θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης θα συνδυαστεί και με ανανέωση του προσωπικού ιδιαίτερα σε τεχνικές υπηρεσίες όπου υπάρχουν ανάγκες ενώ ο μέσος όρος ηλικίας έχει ανέβει και χρειάζεται να εκπαιδευτεί νέο προσωπικό.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + fourteen =