αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ γραφίστρια που έφτιαξε το δικό της Lifestyle Blog. Μετά από 6 χρόνια, περιγράφει όλα όσα έχει ζήσει

Η γραφίστρια που έφτιαξε το δικό της Lifestyle Blog. Μετά από 6 χρόνια, περιγράφει όλα όσα έχει ζήσει

Το 2013, παρότι δεν είναι και τόσο μακρινό, το digital πεδίο στην Ελλάδα ήταν κάπως διαφορετικό. Πολύ λιγότεροι ήταν αυτοί που τολμούσαν να ξεκινήσουν ένα ιντερνετικό project ή να πάρουν τα social media λίγο πιο «σοβαρά». Κάπου εκεί, ξεκίνησε το Lifestyle Blog της η Μαρία Τσουκαλά. Και έτσι, μαζί με την γραφιστική που ήταν η κύρια επαγγελματική ασχολία της, έφτιαξε το More Trends.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα, περιγράφει τι έχει ζήσει ως lifestyle blogger αυτά τα 6 χρόνια, ενώ απαντά και στο ερώτημα για το αν το blogging μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα.

Προέρχεστε από τον χώρο της γραφιστικής. Πως φτάσατε στο blogging;

Το blogging προέκυψε ως ανάγκη να δημιουργήσω το δικό μου μέσο έκφρασης. Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα γεννήθηκε σε μια άσχημη περίοδο της ζωής μου, κατά την οποία βίωνα την απώλεια φιλικού μου προσώπου, ενώ παράλληλα ζούσα σε έντονους επαγγελματικούς ρυθμούς.

Τα βράδια που επέστρεφα σπίτι, η ανάγκη μου να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό εκτός καθημερινότητας με οδήγησε στην δημιουργία του blog. Είμαι άνθρωπος δημιουργικός, ενθουσιώδης, καταπιάνομαι με πολλά πράγματα, μου αρέσει η μόδα, η διακόσμηση, τα ταξίδια, το ωραίο σε όλες του τις εκφάνσεις, οπότε το more trends προέκυψε ως φυσική εξέλιξη. Το blogging άλλωστε είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων και προσωπικής αισθητικής. Για μένα είναι και το αγχολυτικό μου, όπως συνηθίζω να λέω!

Τι μπορεί να βρει κάποιος στο blog σας;

Στο more trends μοιράζομαι κάθε τι που με εμπνέει, με γοητεύει, με συναρπάζει. Για την μόδα, την ομορφιά, τη διακόσμηση, τα ταξίδια. Για τη ζωή! Γιατί μόδα δεν είναι μόνο τα ρούχα, όπως πολύ σοφά είχε πει η Coco Chanel. Η μόδα είναι στον ουρανό, στο δρόμο, έχει να κάνει με τις ιδέες, τον τρόπο που ζούμε και το τι συμβαίνει γύρω μας. Αυτό είναι και το more trends.

Ένα ημερολόγιο με πολλές αποχρώσεις, με νέες τάσεις, με στιλιστικές προτάσεις, με όμορφους συνδυασμούς, με μυστικά ομορφιάς, με έξυπνες ιδέες διακόσμησης, με ταξίδια. Ένας χώρος  που προσπαθώ να γίνεται η αφορμή να ενθουσιαζόμαστε, να αφυπνίζουμε τις αισθήσεις μας, να επικοινωνούμε, να ομορφαίνουμε την καθημερινότητά μας.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα όταν μου μεταφέρουν αναγνώστες ότι μπαίνοντας στο blog αλλάζει η ψυχολογία τους, ανεβαίνει η διάθεσή τους και όλο αυτό αποτελεί ένα ευχάριστο, νοερό ταξίδι σ’ έναν όμορφο κόσμο.

Τελικά πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ξεκινήσει κάποιος ένα blog; Και τι μπάτζετ χρειάζεται

Θεωρώ ότι στις μέρες μας είναι πάρα πολύ εύκολο να  ξεκινήσει κάποιος ένα blog, αρκεί να έχει κάτι να πει. Πιστεύω ότι εάν κάνεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει, είσαι ειλικρινής και πάνω απ’ όλα ο εαυτός σου, έχεις κάνει ήδη το πρώτο βήμα. Όσον αφορά στο budget έχει να κάνει με ποια εικόνα θέλεις να βγάλεις προς τα έξω. Υπάρχουν πλατφόρμες που μπορείς να φτιάξεις blog δωρεάν, αλλά εάν επιθυμείς κάτι που να έχει την δική σου ταυτότητα τότε θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν ειδικό. Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες. Μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες με το κινητό, να επενδύσεις σε μια καλή μηχανή ή να συνεργάζεσαι με επαγγελματία φωτογράφο. Τα πάντα εξαρτώνται από την ποιότητα που θέλουμε να έχει η δουλειά μας.

Εσάς αυτή τη στιγμή είναι η βασική σας επαγγελματική ασχολία το blog; Και με βάση την γενικότερη εικόνα που έχετε, μπορεί το blogging να είναι το κύριο επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Αν και στο blogging αφιερώνω πολλές ώρες την ημέρα, για γράψιμο, για να παρακολουθώ το Instagram μου και να δημιουργώ περιεχόμενο, για να παραβρίσκομαι στα διάφορα events, παρ’ όλα αυτά δεν αποτελεί την βασική μου επαγγελματική ασχολία. Συνεχίζω τη γραφιστική και παράλληλα ασχολούμαι με το digital & social media marketing και τη δημιουργία content, καθώς συνεργάζομαι με κάποια fashion brands. Βέβαια, όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους και το ένα συμπληρώνει το άλλο, κάτω από μια κοινή συνισταμένη, τη δημιουργικότητα ως μέσο έκφρασης!

Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, θεωρώ ότι πέρα από κάποιες εξαιρέσεις είναι δύσκολο να αποτελέσει το blogging το κύριο επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα, με τα σημερινά δεδομένα. Και αυτό το πιστεύω γιατί εάν θες να διατηρήσεις την ποιότητα και την ταυτότητά σου, θα χρειαστεί να πεις και πολλά όχι.

Εάν βιοπορίζεσαι μόνο από αυτό, τότε δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να αρνηθείς προτάσεις που δε σε αντιπροσωπεύουν.

Τι δεν θα κάνατε ποτέ ως blogger;

Αυτό που δεν θα έκανα ποτέ και έχει άμεση σχέση με την προηγούμενη ερώτηση είναι ότι δε θα έκανα κατευθυνόμενα πράγματα που δε συνάδουν με την αισθητική μου και κυρίως με τις αρχές μου. Δε θα ήθελα λοιπόν σε καμία περίπτωση να παραπλανήσω ανθρώπους που με ακολουθούν και με εμπιστεύονται!

Ξεκινήσατε αυτή σας την δραστηριότητα το 2013. Κοιτώντας προς τα πίσω, έχετε πετύχει όλα όσα θα θέλατε; Και τι μένει από εδώ και στο εξής.

Πολύ ωραία ερώτηση! Θα την αναλύσω από δυο πλευρές.  Πρώτον, σε μένα συμβαίνει πάντα να είμαι εγώ ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μου αφήνω χώρο να απολαύσω την οποιαδήποτε επιτυχία. Άρα διαρκώς βρίσκομαι σε μία συνεχόμενη αυτοκριτική και προσπάθεια βελτίωσης και εξέλιξης.

Σε δεύτερη φάση, κοιτάζοντας πίσω όλη αυτή τη διαδρομή έχω να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια για μένα το blogging δεν ήταν αυτοσκοπός. Όπως είπα και στην αρχή το more trends είναι το αγχολυτικό μου! Δεν ξέρω λοιπόν εάν ξεκινώντας είχα φανταστεί όλα όσα έχουν προκύψει. Μάλλον ήρθαν από μόνα τους, αβίαστα, χωρίς να τα έχω επιδιώξει. Και αυτό είναι το πιο όμορφο! Το πιο σημαντικό κεφάλαιο όμως, μετά από ολη αυτή την διαδρομή είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που έχουν προκύψει μέσα από αυτό. Οι εξαιρετικοί άνθρωποι που έχω γνωρίσει και οι μοναδικές φιλίες που έχω χτίσει. Αυτό μπορώ να το πω επιτυχία!

Και κλείνοντας θα απαντήσω στην τελευταία ερώτηση, τι μένει από εδώ και στο εξής;  Η αλήθεια είναι ότι από το μυαλό μου περνάνε χίλιες σκέψεις και έχω πολλές ιδέες. Δε ξέρω τι θα καταφέρω να υλοποιήσω, αλλά είμαι ανοιχτή σε νέα πράγματα, αισιόδοξη και χωρίς να θέλω να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια, πιστεύω ότι όπου κοιτάς πας!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 8 =