αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Βρετανία ξεκίνησε την μεγάλη δοκιμή: 4ημερη εργασία για 3.300 εργαζόμενους σε 70 εταιρίες, χωρίς μείωση μισθού

Η Βρετανία ξεκίνησε την μεγάλη δοκιμή: 4ημερη εργασία για 3.300 εργαζόμενους σε 70 εταιρίες, χωρίς μείωση μισθού

Το μεγάλο πείραμα ξεκίνησε στην Βρετανία: Περισσότεροι από 3.300 εργαζόμενοι σε 70 εταιρείες θα δουλεύουν από σήμερα και στο εξής τέσσερις ημέρες την εβδομάδα- χωρίς απώλεια μισθού. Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει έξι μήνες και βασίζεται στο μοντέλο του 100% της αμοιβής για το 80% του χρόνου, με τη δέσμευση για τήρηση της παραγωγικότητας στο 100%.

Ο Joe O’Connor, διευθύνων σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού ομίλου 4 Day Week Global, δήλωσε ότι «καθώς βγαίνουμε από την πανδημία του κορωνοϊού, όλο και περισσότερες εταιρείες αναγνωρίζουν ότι το κλειδί για τον ανταγωνισμό είναι η ποιότητα ζωής και ότι η εργασία με μειωμένο ωράριο, εστιασμένη στην παραγωγή είναι το όχημα για να τους δώσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Όπως σημειώνει ο Guardian, οι ερευνητές των Πανεπιστημίων του Cambridge, της Οξφόρδης και του Boston College θα συνεργαστούν με κάθε εταιρεία προκειμένου να μετρήσουν τον αντίκτυπο στην παραγωγικότητα της επιχείρησης και την ευημερία των εργαζομένων της, καθώς και τον αντίκτυπο στο περιβάλλον και την ισότητα των φύλων.

Οι δοκιμές για την τετραήμερη εργασία υποστηρίζονται από την κυβέρνηση της Βρετανίας. Μάλιστα, ανάλογες δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν η Ισπανία και η Σκωτία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 10 =