αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ βραδινή τακτική για να εξοικονομήσεις χρόνο μέσα στο βαρύ πρόγραμμα σου και να γίνεις πιο παραγωγικός

Η βραδινή τακτική για να εξοικονομήσεις χρόνο μέσα στο βαρύ πρόγραμμα σου και να γίνεις πιο παραγωγικός

Οι περισσότεροι μεγάλοι επιχειρηματίες λένε ότι το πως ξεκινάς την ημέρα σου είναι σημαντικό. Αν είσαι οργανωμένος και παραγωγικός, αυτό μπορεί να σου δώσει ώθηση για όλο το 24ωρο. Ο Συνιδρυτής της Google, Larry Page, πιστεύει ότι όταν προσπαθείτε να αλλάξετε τον κόσμο, πρέπει να ξεκινάτε τις προσπάθειες σας μόλις ξυπνάτε. Ως εκ τούτου, η οικοδόμηση της πρωινή ρουτίνα σας είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας. Κάπως έτσι θα φτάσεις στην επιτυχία.

Όμως, ακριβώς όπως προετοιμάζεσαι καλά για τα πρωινά σου, εξίσου καλή προετοιμασία πρέπει να κάνεις και το βράδυ. Άλλωστε, όπως έχουμε ξανά πει και εδώ στο It’s Possible, μια καλή εργάσιμη ημέρα… ξεκινά από το προηγούμενο βράδυ.

Ένα άρθρο που εντοπίσαμε στο Medium.com, κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει την τακτική 6 σημείων που πρέπει να ακολουθείς κάθε βράδυ έτσι ώστε να εξοικονομήσεις χρόνο μέσα στο βαρύ πρόγραμμα σου και να έχεις μεγαλύτερα αποτελέσματα.

1# Φτιάξε πλάνο. Όταν δεν έχουμε ακριβές πλάνο για την επόμενη ημέρα, πολλές φορές σπαταλάμε χρόνο σε «κακές συνήθειες». Για παράδειγμα, αν δεν έχεις προγραμματίσει ένα δείπνο, είναι πιθανό να καταλήξεις να τρως junk food. Προσπάθησε να κάνεις την ημέρα σου αρκετά προγραμματισμένη, με δραστηριότητες που σου αρέσουν και σου κάνουν καλό.

2# Αποσυνδέσου από την εργασία. Τα tasks δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτέ. Άρα δεν πρέπει να παρασύρεσαι σε συνεχή δουλειά. Βάλε λίγο χρόνο χαλάρωσης μέσα στο πρόγραμμα σου, ειδικά από το απόγευμα και μετά.

3# Συνδέσου με ανθρώπους. Μια πρόσφατη ερευνητική μελέτη συνδέει την έλλειψη ”κοινωνικής σύνδεσης” με την μικρότερη διάρκεια ζωής και τη φτωχότερη ποιότητα ζωής. Για να διατηρήσετε τη συναισθηματική σας σταθερότητα, βρείτε χρόνο για να επανασυνδεθείτε με ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς.

4# Βρες νέες ιδέες. Το βράδυ είναι μια καλή στιγμή για να βρεις νέες ιδέες, τις οποίες ίσως δεν έχεις χρόνο να τις βρεις το πρωί που είσαι πολύ απασχολημένος. Βρες νέες ιδέες ενώ παράλληλα μπορείς να επεκτείνεις τις γνώσεις σου διαβάζοντας ένα βιβλίο.

5# Διαλογισμός. Είναι το νέο trend. Εκτός από την καλή φροντίδα της σωματικής σας υγείας, θυμηθείτε να δώσετε προσοχή στις ψυχικές σας ανάγκες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τα οφέλη του διαλογισμού. Κάπως έτσι χαλαρώνεις και καταπολεμάς το στρες.

6# Προετοιμάσου για την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Πάντα αφιέρωσε λίγο χρόνο για να δεις τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας. ΟΚ, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα το βράδυ, όμως μπορείς να γράψεις σε έναν χαρτί τους βασικούς στόχους σου. Έτσι θα εξοικονομήσεις χρόνο από το επόμενο πρωί και θα είσαι πιο έτοιμος για μια δυνατή εργάσιμη ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − eight =