αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Βούλα αλλάζει με επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ- Τι αναμένεται να δούμε

Η Βούλα αλλάζει με επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ- Τι αναμένεται να δούμε

Επενδύσεις άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να υλοποιηθούν έως το τέλος του 2020 σε παραλιακές εκτάσεις 150 στρεμμάτων στη Βούλα, οι οποίες περιλαμβάνουν την επί σειρά ετών εγκαταλελειμμένη Β Πλαζ και το camping της περιοχής.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν δημοπρασίες από το δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για την παραχώρηση των εκτάσεων σε επενδυτές για χρονικό διάστημα 30 ετών.

Τα 150 στρέμματα, στα οποία περιλαμβάνονται η Β Πλαζ και το camping Βούλας, παραχωρήθηκαν στο δήμο από την ΕΤΑΔ. Η διαδικασία μεταβίβασης των παραλιακών εκτάσεων, οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες εδώ και περίπου 25 έτη, άρχισε στο τέλος του 2015 και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018.

Πλειοδότης στη δημοπρασία για το δικαίωμα εκμετάλλευσης της Β Πλαζ Βούλας, έκτασης 80 στρεμμάτων, αναδείχθηκε η Athens Beach Club Α.Ε., θυγατρική του ομίλου ΤΕΜΕΣ, στον οποίο ανήκει το συγκρότημα Costa Navarino και το ξενοδοχείο Hilton.

Το ετήσιο τίμημα που θα καταβάλλει στο δήμο Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης η Athens Beach Club θα ανέλθει σε περίπου 600.000 ετησίως και θα περιλαμβάνει μίσθωμα ύψους 480.0000 ευρώ και το 35% των εσόδων από το εισιτήριο για την είσοδο στην παραλία.

Μεταξύ των σχεδίων της εταιρείας είναι η δημιουργία ιδιωτικού club σε έκταση 17 στρεμμάτων, το οποίο προορίζεται για χρήση αποκλειστικά από τους πελάτες του Hilton. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία οικογενειακής ζώνης σε έκταση 40 στρεμμάτων, ενώ τα υπόλοιπα 24 στρέμματα θα διατεθούν για τη δημιουργία ζώνης αθλητισμού.

Στη Β Πλαζ αναμένεται ακόμα να λειτουργήσουν 2 εστιατόρια, 3 αναψυκτήρια, παιδότοποι και αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 15 Μαΐου θα παραχωρούνται στο δήμο.

Οι μελέτες προβλέπουν πως το σύνολο της επένδυσης θα ανέλθει σε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, με αξιόπιστες πηγές ωστόσο να τονίζουν πως οι παρεμβάσεις θα φτάσουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Η υλοποίηση της επένδυσης αναμένεται να αρχίσει μέσα στο καλοκαίρι με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων να ανέρχεται σε περίπου 18 μήνες.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η Intrakat θα αναλάβει τα έργα για την ανάπλαση της έκτασης, δεδομένου πως έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ΤΕΜΕΣ.

Camping για λίγους

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του camping, έκτασης περίπου 35 στρεμμάτων στην Α Πλαζ Βούλας, ανάδοχος κηρύχθηκε η εταιρεία ΒΔ Επενδυτική, θυγατρική της Ναυσικά Α.Ε., η οποία σε ποσοστό 80% ανήκει στην Grivalia Hospitality, τον επενδυτικό βραχίονα της Grivalia Properties στον κλάδο των ξενοδοχείων.

Οι επενδυτές θα δημιουργήσουν πολυτελές camping, το οποίο θα περιλαμβάνει 60 σκηνές και περίπου 40 τροχόσπιτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή τους θα κυμαίνεται μεταξύ 300 και 400 ευρώ τη βραδιά. Τα σχέδια των επενδυτών προβλέπουν επίσης τη δημιουργία χώρων αναψυχής, στάθμευσης αλλά και 8 γήπεδα τένις. Το ετήσιο τίμημα που θα καταβάλλει στο δήμο η ΒΔ Επενδυτική ανέρχεται σε 370.000 ευρώ.

Στην Α Πλαζ θα κατασκευαστεί και θερινός κινηματογράφος 300 θέσεων. Στη δημοπρασία πλειοδότησε με 55.000 ευρώ το χρόνο ο όμιλος Tanweer, o οποίος έχει έδρα στο Ντουμπάι και την Αθήνα και ειδικεύεται στη διανομή οπτικοακουστικού υλικού και τη διαχείριση κινηματογράφων.

Οι επενδύσεις για το πολυτελές camping και το θερινό κινηματογράφο θα ανέλθουν σε περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ.

Από την ανάπλαση της παραλιακής έκτασης των 150 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας.

Το επόμενο μεγάλο εγχείρημα για το δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης είναι η διενέργεια διαγωνισμού για την αξιοποίηση 200 στρεμμάτων στην παραλία της Βάρκιζας.

Πηγή: economistas.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 4 =